INTERNET

Pukao Facebook i Instagram, još WhatsApp radi, počelo se vraćati

Pukao Facebook i Instagram, još WhatsApp radi, počelo se vraćati
Depositphotos

Prije nekoliko sati prvi su korisnici počeli prijavljivati probleme s Facebookom ili Messengerom, a sada su se oni prelili na Instagram jer i njihovi korisnici javljaju probleme. Zasad problema nemaju korisnici WhatsAppa, ali ne znači da se kod njih neće dogoditi slično. Sve to dogodilo po hrvatskom, vremenu u utorak popodne, a kako sada stvari stoje riječ je stotinama tisuća korisnika širom svijeta. 

Korisnici prijavljuju probleme prilikom ulogiravanja, pregledavanja bilo da je riječ o Facebooku ili Instagramu, a kako stvari stoje riječ je o prilično velikom problemu. 

Korisnici su prijavili probleme uključujući i odjavu s Facebooka - a kada su se pokušali ponovno prijaviti vidjeli su poruku o pogrešci poput: "Nešto je pošlo krivo. Molim te pokušaj ponovno." Prema nadzornoj službi Downdetector, izvješća o pogreškama su se pojavila odmah nakon 16:30 po europskom vremenu. Kako stvari stoje u samo pola sata više od milijun korisnika je prijavilo probleme.

Osim toga, korisnici Instagrama prijavili su da im se feed ne osvježava. Prekid rada također se proširio na Metinu platformu za razmjenu poruka i Threads, njenu aplikaciju sličnu Twitteru pokrenutu prošle godine.

Kako stvari stoje nešto malo prije 18 sati Facebook i Instagram su se počeli vraćati u operativni rad, ali pitanje je koliko dugo će se problemi osjećati diljem svijeta. U svakom slučaju Meta je opet imala velikih problema i bit će zanimljivo vidjeti što se sada dogodilo.