DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Predstavljena postignuća EU projekta „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine“

Predstavljena postignuća EU projekta „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine“

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD) predstavio je na završnoj konferenciji projekta „Unaprjeđenje Središnjeg registra državne imovine“ postignuća i planove usmjerene na poboljšanje efikasnosti i transparentnosti upravljanja državnom imovinom. EU projekt „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 146.127,81 € (11.0110.000,00 kn), a iznos bespovratnih sredstava koji sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iznosi 124.215,28 € (9.359.000,00 kn) (85%). 

Cilj projekta je Središnji registar državne imovine koji čini sveobuhvatno, cjelovito, metodološki standardizirano rješenje za ažuriranje evidencije državne imovine, nadograditi novim funkcionalnostima kako bi se olakšalo evidentiranje i vođenje evidencije o imovini Republike Hrvatske.

„Novi sustav evidencije i upravljanja državnom imovinom donosi brojne prednosti za obveznike dostave i unosa podataka kojih je više od 5500. Unaprjeđenjem ovog programskog rješenja, omogućit ćemo pravovremeno i precizno upravljanje državnom imovinom, što je od velike važnosti za svaku državu. Osim toga, ovakav sustav može omogućiti značajne uštede kroz efikasnije korištenje državne imovine“, ističe Gršić.

„Unatoč izazovima poput kratkih rokova i složenosti integracija s vanjskim izvorima, projekt i svi projektni ciljevi su uspješno realiziran, što je voditelj projekta istaknuo kao veliki uspjeh i zahvalio na tome projektnom timu kao i svim prisutnima i naglasio važnost projekta koji je postigao cilj, odnosno da Republika Hrvatska ima sveobuhvatno, cjelovito, metodološki standardizirano programsko rješenje za evidenciju i upravljanje državnom imovinom“, pojašnjava Mario Petrović, voditelj projekta pri Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.