ŠIRENJE AGENDE

Predstavljen novi dio programa na ovogodišnjem NEM Zagreb

Predstavljen novi dio programa na ovogodišnjem NEM Zagreb

Događaj fokusiran na TV serije i filmsko stvaralaštvo NEM Zagreb (6. - 8. prosinca), proširio je agendu novim elementima i raznim prilikama za audiovizualne stručnjake iz CEE-a. Osim edukacije, umrežavanja i promocije projekta, jedan od najvažnijih ciljeva događaja je odavanje počasti izvanrednom sadržaju iz CEE kroz različite prilike.

Kroz NEM Contest nagradit će se najbolje scenarističke ideje za seriju ili film u razvoju i autorima pružiti priliku za potencijalno financiranje projekta, pronalaženje pravih koprodukcijskih partnera i distribuciju projekta. Natječaj služi kao platforma za povezivanje kreatora s iskusnim stručnjacima i donositeljima odluka iz svijeta produkcije i kreiranja TV sadržaja. Članovi žirija dat će povratnu informaciju o svakom prijavljenom projektu, što pruža izvrsnu priliku za unapređenje znanja i vrijedno izlaganje. Tri najbolja finalista iz svake kategorije također će imati priliku pridružiti se radionici analize scenarija i dobiti njegovu dubinsku analizu.

Projekti su prijavljeni u četiri kategorije - scripted serije svih žanrova, dugometražni scripted film, dokumentarni i non-scripted zabavni format. Trenutno je na NEM Contest prijavljeno više od 200 projekata.

Ujedno, NEM Awards je natjecanje za najbolje TV serije iz CEE, javno emitirane tijekom prošle godine. Cilj NEM nagrada je ojačati globalnu prisutnost vrhunskih TV serija proizvedenih u CEE. Neki od natjecatelja na NEM Awards su BH Telecom, Czech Television, DANSU, Dramedy Productions, Drugi plan/Hrvatska radiotelevizija (HRT), Radiotelevizija Srbije (RTS), Radiotelevizija Slovenija (RTV Slo), Telekom Srbija, Polish Television (TVP).

Osim novih i poboljšanih elemenata, svi kreatori imat će priliku predstaviti svoje projekte tijekom Content Showcasea - segmenta posvećenog samo sadržajima i projektima bez obzira na to u kojoj se fazi trenutno nalaze. Uvijek uzbudljiv dio agende su razne projekcije novih TV serija nakon kojih slijede intervjui s izvršnim kreatorom ili sukreatorima.

Budući da bez edukacije nema uspjeha i inspiracije, NEM Zagreb će i godine organizirati radionicu pisanja scenarija. Studenti s nekoliko regionalnih sveučilišta će tijekom dva dana učiti o karakterizaciji likova, uzbudljivom dijalogu i stvaranju zanimljivog TV sadržaja. Budući da je umrežavanje također ključni dio uspjeha u TV industriji, ovakve radionice također služe povezivanju budućih audiovizualnih profesionalaca.