DISTRO ZA PROFESIONALCE

Predstavljen je Kali Linux 2023.4: Evo što je novo

Predstavljen je Kali Linux 2023.4: Evo što je novo

Kali Linux 2023.4 je najnovija verzija poznatog operativnog sustava Offensive Securityja i uključuje napredno korisničko sučelje Gnome 45 te 15 novih alata, s poboljšanjima postojećih.

Riječ je o Linux distribuciji namijenjena analizi sigurnosti mreže, etičkom hakiranju i testiranju proboja. Temelji se na Debian Testingu, a većinu paketa koristi iz Debian repozitorija.

Nove nadogradnje su Cloud ARM64, Vagrant Hyper-V, Raspberry Pi 5 i GNOME 45. Uključuju mogućnosti koje se ponajprije tiču vizualnih poboljšanja, osvježenog dizajna i općenito poboljšane aplikacije unutar sustava.

Inače, ovdje se radi o specijaliziranoj Linux distribuciji baziranoj na Debianu i dizajniranoj za profesionalce na području sigurnosti. Uz to, može dobro doći i administratorima suočenima s problemima kao izdvojeni Windows PC i korisnik koji je izgubio lozinku.

Sponzoriran je od strane američke kompanije Offensive Security, koja se bavi upravo treningom budućih profesionalaca za računalnu sigurnosti. Ali, specijalnost im je i trening penetracijskog ispitivanja.

Također, vrijedno je znati da ova verzija nudi konstantne nadopune i one se ujedno konstantno i plasiraju. To uključuje i nadopune mogućnosti same distribucije. Uz sve to, postoje i verzije koje stižu kvartalno. Dakle, sve je uvijek u skladu s trendovima.

Kako kažu kreatori, imati najnovije kodove ključno je u Infosec poslu pa je samim time Kali Linux 2023.4 idealno rješenje za svakog profesionalca.

Za više tehničkih detalja posjetite službenu stranicu OVDJE.