IZNIMNA PRILIKA

Pobjednica prvog KodiraONA izazova započela s programom mentorstva

Pobjednica prvog KodiraONA izazova započela s programom mentorstva

Studenac je proglasio Andreu Budić pobjednicom prvog KodiraONA izazova te je nagradio šestotjednim programom mentorstva pod vodstvom tima data znanstvenika i data inženjera Studenac Digitala, Studenčevog Centra izvrsnosti.

Andrea je studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu koja se pokazala najuspješnijom u rješavanju natječajnog zadatka iz područja prediktivne analitike, a uključivao je predikciju prodaje pojedinih kategorija proizvoda. 

Inače, Studenac KodiraONA izazov po prvi je put organiziran ove godine s ciljem osnaživanja žena u profesionalnom razvoju u području digitalnih tehnologija i analitike podataka.

"Već sudjelujem u dnevnim zadacima Studenac Digital tima iako sam tek započela s programom mentorstva. Sretna sam jer iz prve ruke mogu vidjeti kako izgleda dinamičan radni dan data znanstvenika i data inženjera u Studencu. Vjerujem da ću, uz mentorstvo stručnjaka iz Studenca, nadograditi svoje postojeće vještine te usvojiti posve nova znanja. Zahvaljujem Studencu na pruženoj prilici, kao i profesorima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu na poticaju za prijavu, a sigurna sam da bi svima bilo korisno imati još više ovakvih izazova", naglasila je Andrea Budić, pobjednica prvog KodiraONA natječaja.

Kroz svoj Centar izvrsnosti posvećen inovacijama i prediktivnoj analitici, Studenac u svom poslovanju koristi upravo prediktivnu analitiku s ciljem da cjelokupno poslovanje učini još učinkovitijim i agilnijim.

Studenac Digital čini tim data inženjera i data znanstvenika koji se bave analizama podataka o proizvodima, kupcima i njihovim navikama, a sve s ciljem stjecanja dubljeg uvida u njihova ponašanja i ispunjavanja njihovih potreba. Stoga je i za rješavanje natječajnog zadatka bilo potrebno poznavati osnove prediktivne analitike i jednog od programskih jezika.

"Našu ćemo pobjednicu kroz program mentorstva uputiti u sve mogućnosti i izazove primjene prediktivne analitike unutar dinamičnog  maloprodajnog sektora. Analiza podataka nam je važan alat za unaprjeđenje poslovanja, optimizaciju poslovnih procesa te približavanje našim kupcima i zadovoljavanje njihovih potreba. Siguran sam da će Andrei ovo iskustvo biti neprocjenjivo jer će imati priliku raditi u timu za obradu podataka trgovačkog lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih preko 1100", izjavio je Marin Grgurev, Data science direktor u Studencu te dodao:

"Toliko veliki sustav prodajne mreže generira impresivnu količinu podataka. Da slikovito dočaram: ako bismo  godišnju količinu podataka koju Studenac dobije iz cijelog sustava željeli pohraniti u word dokumentu, trebalo bi nam deset milijuna pojedinačnih stranica. Želimo dobrodošlicu Andrei u naš tim te vjerujem da će kroz ovo mentorstvo steći nova znanja koja će joj zasigurno pomoći u daljnjem razvoju i usavršavanju."

Natječaj KodiraONA predstavljen je u ožujku ove godine, simbolično na Dan žena, čime je Studenac još jednom istaknuo brigu o zajednici u kojoj djeluje.

"Ove godine smo po prvi put pokrenuli Studenac KodiraONA izazov s ciljem da potaknemo i nagradimo izvrsnost žena, te smo ponosni da smo to i uspjeli. Jako smo zadovoljni odazivom na natječaj, zaprimili smo velik broj prijava, a naposljetku se Andrea pokazala najuspješnijom. Vjerujemo da će joj naš program mentorstva uvelike pomoći u stjecanju praktičnog znanja. Odlučni smo nastaviti razvijati ovaj projekt iz godine u godinu, kako bismo ga učinili još uspješnijim. Cilj nam je i dalje nastaviti poticati profesionalni razvoj žena, pružajući im podršku da ostvare svoje ciljeve i da na taj način svi zajedno pridonesemo pozitivnim promjenama u društvu", istaknula je Tea Werner, voditeljica projekata inovacija u Studencu i KodiraONA izazova.