RAD NA SEBI

Ovo je devet certifikata koja se najviše isplati imati u 2023.

Ovo je devet certifikata koja se najviše isplati imati u 2023.
Depositphotos

Stručni certifikati su vjerodajnice koje stječete kroz kratkoročne tečajeve ili programe, ovisno o čemu se točno radi. Nakon što steknete certifikat, možete ga staviti u svoj životopis, pridružiti se određenim organizacijama i kvalificirati se za različite pozicije.

Primjerice, možda će vam trebati stručna potvrda da postanete voditelj projekta na trenutnom mjestu zaposlenja. Da biste postali certificirani stručnjak, pohađat ćete program certifikacije organizacije poput Googlea.

Zamislite profesionalne certifikate kao dodatnu kvalificirajuću vjerodajnicu povrh diploma. U mnogim slučajevima diplome se kombiniraju s certifikatima kako bi se pokazalo da kandidat za posao ima vještine i praktičnu stručnost da ispuni zahtjeve radnog mjesta.

Za stjecanje profesionalnih certifikata obično je potrebno od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Iako, za neke može biti potrebno i nekoliko godina, a neki zahtijevaju samo polaganje testa bez prethodnog dovršavanja programa. Certifikacijski ispit pokriva osnove teme i omogućuje vam demonstraciju kompetencije. Često su potrebni za certifikate iz informacijske tehnologije, zdravstva i poslovnog upravljanja.

Zašto biste uopće željeli dodatne certifikate? Jednostavno, vremena se mijenjaju uistinu brzo i ljudi konstantno moraju raditi na sebi, usavršavati se, učiti nešto novo i biti spremni na promjenu. Oni koji se prilagode, ističu se iznad ostalih. U svijetu tehnologije to posebno vrijedi. Stoga, zasučite rukave i prepustite se učenju novih vještina.

Ali, da ne biste gubili vrijeme, evo kojih devet certifikata trenutno vrijedi najviše na tech tržištu:

1. Certificirani suradnik u upravljanju projektima (CAPM)
2. Stručnjak za upravljanje projektima (PMP)
3. IIBA certifikat za agilnu analizu (IIBA-AAC)
4. Certificirani stručnjak za lanac opskrbe (CSCP)
5. Certifikacija tehničara CompTIA A+
6. SHRM-CP certifikat
7. Googleov profesionalni certifikat za digitalni marketing i e-trgovinu
8. Google Project Management Professional Certificate
9. IBM Data Science Professional Certificate