Otvorena digitalna platforma za brzu naplatu nedospjelih eRačuna

Otvorena digitalna platforma za brzu naplatu nedospjelih eRačuna

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Prva hrvatska platforma za prodaju i kupnju nedospjelih eRačuna, PlatiMe, započela je s radom. Platforma je dostupna tvrtkama, pošiljateljima eRačuna, koje sada odmah mogu naplatiti svoje eRačune, neovisno o roku plaćanja koje su dali kupcima i tako povećati likvidnost. Na PlatiMe mogu sudjelovati pošiljatelji i primatelji eRačuna te otkupitelji nedospjelih potraživanja, a jedan poslovni subjekt na platformi može sudjelovati u sve tri uloge.

PlatiMe ima jednostavnu funkciju – u svom digitalnom prostoru okupiti pošiljatelje i primatelje eRačuna koji žele bolje upravljati financijama te otkupitelje, investitore, koji su spremni kupnjom nedospjelih eRačuna uložiti u domaće tržište i pričekati dogovoreno dospijeće.

„Na PlatiMe mogu sudjelovati pošiljatelji eRačuna, primatelji eRačuna i otkupitelji koji nedospjele eRačune mogu otkupiti u samo nekoliko klikova, a jedan poslovni subjekt na platformi može sudjelovati u sve tri uloge“, ističu iz PlatiMe.

Proces kupoprodaje eRačuna preko PlatiMe je brz, siguran i transparentan, a poslovni odnos započinje prihvaćanjem ponude za otkup po cijeni koju je odredio pošiljatelj ili prihvaćanjem najbolje ponude. Nakon toga se automatski generira eUgovor između pošiljatelja i otkupitelja. U praksi to znači da eRačun, izložen na platformi, može biti naplaćen već za nekoliko minuta, što je zasigurno korisna financijska injekcija za sve pošiljatelje koji aktivno sudjeluju na platformi.

„Za izlaganje računa, primatelj mora potvrditi njegovu ispravnost. Osim toga, primatelj koji je registriran na platformi, ima uvid u sve svoje ulazne eRačune, čak i ako ih pošiljatelj nije ponudio za prodaju, što mu otvara mogućnost da pošalje ponudu svome dobavljaču za prijevremeno plaćanje eRačuna uz određeni diskont“, dodaju iz PlatiMe.

Za sudjelovanje na platformi obavezna  je registracija i dostava traženih dokumenata. Korisnici servisa Moj-eRačun mogu trajno, besplatno koristiti platformu PlatiMe tako da svoje eRačune izlože  odmah prilikom kreiranja i slanja eRačuna kroz aplikaciju Kreiraj ili naknadno na platformi, kada su eRačuni već poslani.

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.