Smart home

Novi Xiaomi robotski usisavači

Novi Xiaomi robotski usisavači
Dražen Tomić / Tomich Productions

Uz Redmi Note 12 seriju, Xiaomi je lansirao novu seriju robotskih usisavača koji će osigurati da vaš dom i radni prostor budu uvijek besprijekorno čisti, tvrde u ovom kineskom proizvođaču koji je danas na svome regionalnom događanju u Ateni okupio mnogobrojne novinare iz cijele regije. 

„Za korisnike koji su u potrazi za naprednim sustavom navigacije, Xiaomi je predstavio svoju S seriju robotskih usisavača, dok je za korisnike koji žele osjetiti revoluciju u čišćenju Xiaomi pripremio X seriju kao savršen odabir. Zahvaljujući svojoj posebno dizajniranoj automatskoj baznoj stanici koja uređaj drži čistim i funkcionalnim, korisnici se neće trebati brinuti ni oko čega osim pritiska gumba za pokretanje uređaja“, pojašnjavaju u Xiaomiju.

Kako sami tvrde osobito je zanimljiv Xiaomi Robot Vacuum X10 koji zahvaljujući automatiziranoj baznoj stanici izvlači posudu za otpatke te može pohraniti sadržaj od 60 punih čišćenjs prije pražnjenja. Uz to, ovaj Xiaomijev novi uređaj ima usisnu snagu do 4.000 paskala, rotacijsku četku za uklanjanje krhotina i krpu kako bi podovi bili besprijekorno čisti, bez ikakvih tragova.

Uz to pojašnjavaju iz kompanije da novi Xiaomi X10 robotski usisavač može optimizirati rutu čišćenja zahvaljujući specijaliziranom LDS sustavu navigacije. Osim toga, 5.200 mAh baterija konzistentno će čistiti površine do 3 sata bez prekida prije povratka u bazu za automatsko punjenje.

„Za korisnike koji žele ponešto drugačije iskustvo čišćenja tu je novi S10+ robotski usisavač s jednostavnim sustavom kontrole i naprednim navigacijskim sustavom. Zahvaljujući 3D sustavu zaobilaženja prepreka, ovaj usisavač inteligentno mimoilazi prepreke na svojoj ruti čišćenja te uklanja mrlje i ostatke s podova. U slučaju da imate položene tepihe, Xiaomijev S10+ robotski usisavač posjeduje sustav detektiranja tepiha kako ne bi smočio deblje tapete tijekom čišćenja“, tvrde u Xiaomiju.

Xiaomi je, također, predstavio novi Xiaomi Robot Vacuum S10, najpristupačniji model za korisnike koji žele jednostavno i elegantno rješenje za svakodnevno čišćenje, pojašnjavaju u kompaniji i dodaju kako je usisna snaga do 4.000 paskala, velika baterija i napredni LDS sustav navigacije te mogućnost priključka na Xiaomi Home aplikaciju čine S10 robotski usisavač uvijek dostupnim za korištenje uz pregršt opcija čišćenja.

Što se tiče cijena ona je u rasponu od nekih dvjestotinjak eura za najjeftiniji model odnosno do čak 820 eura za najskuplji model.