Newton Dictate osvojio AHK inovacijsku nagradu

Newton Dictate osvojio AHK inovacijsku nagradu

Foto: DepositPhotos

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora prepoznala je sustav pretvaranja govora u tekst Newton Dictate. Zahvaljujući tome, rješenje, koje je razvila Presscutova sestrinska tvrtka Newton Technologies Adria, nagradili su spomenuti sustav kao inovaciju s nizom primjena od šire društvene koristi.

Predstavniku Tvrtke Presscut, koja se inače bavi medijskim i tržišnim komunikacijama, nagradu je uručio sinoć njemački veleposlanik u Hrvatskoj Thomas Schultze. AHK inovacijska nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore dodjeljuje se kao posebno priznanje za inovativna rješenja, u ovom slučaju za ranije spomenuti Speech-to-Text sustav Newton Dictate.

„Velika nam je čast primiti priznanje ugledne organizacije koja radi na promociji dobrih hrvatsko-njemačkih gospodarskih odnosa i primjerima pokazuje kako raditi na razvijanju poslovanja. Nagrada koju nam je uručio njemački veleposlanik obvezuje nas da nastavimo vrijedno raditi na daljnjem razvoju Newton Dictatea i da pokušamo pronaći još novih primjena“, izjavio je član Uprave Newton Technologies Adria i tvrtke Presscut Marko Poljak.

Njemački veleposlanik Schultze istaknuo je kako inovativni sustav Newton Dictate ima cijeli niz iznimno praktičnih primjena koje donose puno širu društvenu korist za javne organizacije i ustanove, nego što je to inicijalna komercijalna primjena za klijente koji traže prijepise medijskih sadržaja iz elektroničkih medija. Sustav Newton Dictate omogućava pretvaranje govora u tekst s nizom naprednih značajki, poput prepoznavanja članaka i stavaka zakona i njihovog kraćenja u rječniku namijenjenom pravnicima i sudstvu, te dijagnoza u rječnicima namijenjenim općoj medicini i radiologiji. Odlikuje ga visok postotak točnosti prijepisa i niz mogućnosti da korisnici sami dopunjavaju rječnike i kreiraju vlastite skraćenice.

Još iz kategorije

Cro Startup službeno krenuo s radom

Cro Startup službeno krenuo s radom

28.05.2022.

Cro Startup, nedavno osnovana hrvatska krovna udruga za startupe, organizirala je jučer jednodnevno događanje u Algebri kojim je obilježila i službeni početak aktivnosti.

Visoka škola za informacijske tehnologije uvodi program cjeloživotnog obrazovanja za kibernetičku sigurnost

Visoka škola za informacijske tehnologije uvodi program cjeloživotnog obrazovanja za kibernetičku sigurnost

28.05.2022.

Nedavna sigurnosna istraživanja pokazuju da većina tvrtki ima nezaštićene podatke i loše prakse kibernetičke sigurnosti, što ih čini ranjivim na gubitak podataka. Za uspješnu borbu protiv zlonamjernih postupaka, imperativ je da tvrtke podignu svijest o kibernetičkoj sigurnosti i  prevenciji i implementiraju najbolje iz sigurnosne prakse.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu

27.05.2022.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu s ciljem predstavljanja prvog skupa Nacrta europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS).