MWC 2016: Nova tehnologija može napuniti vaš smartphone za samo 15 minuta

MWC 2016: Nova tehnologija može napuniti vaš smartphone za samo 15 minuta
Ilustracija / Antonio Jularić

Nova tehnologija super brzog punjenja pametnih telefona zove se SuperVOOC. I da, može u potpunosti napuniti vaš uređaj (2.500 mAh smartphone bateriju) u svega 15 minuta. Koristi standardne microUSB ili USB tip-C kabele bez ikakve fensi šmensi nadogradnje.

Za usporedbu, Qualcommova najnovija tehnologija brzog punjenja traje dvostruko duže i može napuniti samo 80 % kapaciteta baterije. Naravno da kineski Oppo nije jedini koji radi na tehnologijama za brzo punjenje baterija. Apple, primjerice, radi sa Energous gdje bi do izražaja trebala doći opcija daljinskog bežičnog punjenja.

Uglavnom, za sve one koji se brinu da u budućnosti neće dočekati taj dan kada će moći brzo napuniti svoj pametni telefon, sada je jasno kako se brinu bez razloga. Kineski Oppo i njegova SuperVOOC tehnologija brzog punjenja pokazali su nam kako će problem brzog punjenja pametnih telefona uskoro biti prošlost.

Možda vas zanima kada će se SuperVOOC pojaviti i službeno u javnosti, no za sada nema nikakvih naznaka o tome. Na kraju još jedan zanimljiv podatak - Oppo je objavio na MWC-u kako su isporučili 50 milijuna pametnih telefona u 2015. godini.