DETALJI BIOGRAFIJE

Musk je igrao Elden Ring do 5:30 ujutro na dan kad je odlučio kupiti Twitter

Musk je igrao Elden Ring do 5:30 ujutro na dan kad je odlučio kupiti Twitter
Depositphotos

Walter Isaacson je napisao biografiju o Elonu Musku i ona izaziva podosta pažnje, baš kao i ona koju je napisao godinama ranije o Steveu Jobsu. No, posebno je zanimljiv detalj koji se veže uz trenutke kad je trenutno najbogatiji čovjek na svijetu odlučio kupiti Twitter, danas X.

Ta sjećanja podijelila je njegova bivša partnerica, s kojom ima dvoje djece - sina X AE A-XII (“X”) i kćer xa Dark Sideræl (“Y”), glazbenica Grimes. Prema njoj, Musk je ostao budan do pet ujutro i igrao videoigre u hotelu dok je boravio u Vancouveru, malo nakon što je ponudio 44 milijarde američkih dolara za kupovinu Twittera.

"Bio je toliko nervozan da je morao skrenuti misli i ostao je budan do pet ujutro ili duže. Igrao je Elden Ring", kazala je Grimes.

Inače, to je igra u čijem je stvaranju sudjelovao i autor "Igara prijestolja" George R. R. Martin. Musk je provodio najviše vremena u regiji Caelid, koja ga je najviše ispunjavala dok bi igrao. Nakon što se smirio kroz igru, rano ujutro tog istog dana objavio je svijetu ponudu.

Ostalo je povijest. Nakon mjeseci i mjeseci natezanja, Musk je postao vlasnik Twittera, kojem je ranije ove godine promijenio ime u X te bilježi negativne rezultate u kojem god smjeru ga analizirali. Broj korisnika se strmoglavio, ponajprije zbog bojkota mnogih korisnika, nezadovoljnih činjenicom da se Musk okrenuo prema radikalnijim desnim pogledima, braneći ih kroz slobodu govora.

Okrenuo se i republikancima, od kojih je nekad zazirao, ali kao i svi njemu slični, Musk se uvijek okretao tamo gdje su interes, novac i profit. Čak ni činjenica da ima gotovo 250 milijardi dolara vrijednosti, nisu to uspjeli promijeniti.

No, i on je smrtnik pa voli videoigre, odnosno, ono što opušta i sve one koji imaju bitno manje novca od njega. U svakom slučaju, Isaacson si je kroz anegdote kao ova svakako priuštio dovoljan interes za knjigu i bez sumnje će rušiti rekorde prodaje...