PRILIKA ZA STARTUPE

Money Motion Startup natjecanje nudi developerima nagrade do 10.000 eura

Money Motion Startup natjecanje nudi developerima nagrade do 10.000 eura

Ulaganja u financijske tehnologije doživjela su značajan pad u protekloj godini. U trećem je kvartalu 2023. godine zabilježena čak 36 posto manja vrijednost investicija u odnosu na godinu ranije, čime je u FinTech kompanije i njihova nova rješenja na tržištu uloženo šest milijardi dolara, zaključila je analiza S&P Global Marketa. Zajedno s padom uloženog kapitala, pao je i broj samih transakcija. 

Međutim, stručnjaci upozoravaju da su u pitanju dobre vijesti i moguća najava ozbiljnog sazrijevanja FinTech tržišta. Usprkos padu broja i veličine investicija, iskusni startupi, koji su već u kasnijim rundama privlačenja kapitala, zadržali su svoj volumen i broj investicija bez obzira na ostatak industrije.

Da novi ciklus investicija kreće u FinTech startupe koji mogu dokazati svoj rast, održivost i inovativnost u rješavanju konkretnih korisničkih i društvenih problema, potvrđuje i novi izvještaj globalne konzultantske kompanije McKinsey te najavljuje sazrijevanje cjelokupnog FinTech tržišta.

Timovi koji to već čine svojim rješenjima ove će godine ponovo dobiti priliku pridružiti se Money Motion Startup natjecanju. Najboljih 10 prijava bit će odabrano za pitchiranje svojih poslovnih rješenja i planova pred žirijem od šest investitora i industrijskih stručnjaka. Najbolja tri startupa podijelit će nagradni fond od 10.000 eura, a njihova će imena čuti više od 2500 posjetitelja ovogodišnje konferencije koja će se održati 21. i 22. ožujka na zagrebačkom Velesajmu.

Svi startupi koji rade na tehnološkim rješenjima u području bankarstva, menadžmenta financija i investicija, osiguranja, kripto trgovine i drugih financijskih tehnologija, pozvani su prijaviti se na natjecanje na službenim stranicama konferencije.

Prijave su otvorene do 15. veljače, a samo natjecanje u pitchevima održat će se tijekom prvog dana konferencije na startup pozornici pod pokroviteljstvom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), najvažnije Vladine agencije za poticanje malog i srednjeg poduzetništva i nezaobilazna adresa mladim i talentiranim inovatorima koji pomoću europskih sredstava razvijaju svoje proizvode i usluge do komercijalne razine i konkuriraju na globalnom tržištu.