VELIKI ISKORAK

Microsoft sa Super Resolution olakšava posao developerima

Microsoft sa Super Resolution olakšava posao developerima
Depositphotos

Microsoft ima novi alat koji bi trebao omogućiti više igara sa Super Resolution podrškom. Konkretnije, najavljeni DirectSR je API koji developerima nudi integraciju Super Resolutiona u igre. Radi s NVIDIA DLSS Super Resolution, AMD FidelityFX Super Resolution i Intel XeSS.

Ali, ono što DirectSR čini posebnim jest to što dopušta jedan oblik koda za rad sa sve tri glavne verzije Super Resolution koje se mogu vidjeti u igrama. Tako nešto je iznimno korisno jer u ovom trenutku developeri moraju optimizirati igre posebno za NVIDIA, AMD ili Intel verzije Super Resolution. DirectSR to sve mijenja i trebao bi uštedjeti podosta vremena pri razvoju igara.

Iako postoji nekoliko različitih vrsta Super Resolutiona, opći koncept je isti. To je tehnologija povećanja kvalitete videozapisa, koja koristi AI za poboljšanje kvalitete istog tog videozapisa. Ona može poboljšati framerate u igri na razine koje inače ne bismo mogli vidjeti.

Kao što se moglo zaključiti, AI je u središtu Super Resolution na način da uzima okvire prikazane u nižoj razlučivosti i zatim ih povećava. Da bi se koristilo Super Resolution, potrebno je računalo za igranje s jednom od najboljih grafičkih kartica.

Uz sve ove velike zanimljivosti, Microsoft je najavio i Work Graphics API, koji pokreće Shader Model 6.8.

"Zamislite GPU koji samostalno upravlja vlastitim radom, otvarajući novu eru performansi i učinkovitosti. Ova funkcionalnost nudi razvojnim programerima nove alate za pristup radnim opterećenjima GPU-a na revolucionarne načine, a mi smo oduševljeni što Work Graphs prednjači", navodi se u priopćenju Microsofta.

Više detalja o ovim novitetima bit će poznato nakon Game Developers konferencije, koja se održava od 18. do 22. ožujka u San Franciscu. Svakako, developeri kojih se ovo tiče pratit će je s velikim zanimanjem.