Microsoft potvrdio velike promjene oko nadogradnji Windows 10

Microsoft potvrdio velike promjene oko nadogradnji Windows 10

Foto: Microsoft

Windows 10 korisnici znaju koliki problem predstavljaju sve veće nadopune i nadogradnje operativnog sustava, iz razloga što se bugovi i ranjivosti ispravljaju tjednima, a to nije nimalo poticajno za njih ili Microsoft. Dapače, zato ih izbjegavaju preuzeti sve dok se ne uvjere da je situacija stabilna.

Samim time, Microsoft se odlučio na dvije velike nadogradnje u narednih mjesec ili dva, koje će korisnici svakako pozdraviti. Ona prva nadogradnja tiče se pametnijih i stabilnijih nadopuna drivera. Inače, to je bio veliki problem svih ovih godina, otkako postoji Windows 10 operativni sustav.

Dakle, po novom će se testirati hardver na način da u prvom "valu" idu oni najkorišteniji uređaji i potom se na temelju informacija koje ponude ide dalje s nadopunama ili nadogradnjama. Nakon toga idu "valovi" prema manje korištenim uređajima. A ono na što cilja jesu specifični "clusteri" HWID/CHID, što omogućava da se kvaliteta drivera evaluira na način koji predstavlja punu "populaciju" uređaja. Sama provjera ovom "pametnom" metodom trajat će do 30 dana.

Zatim, druga promjena bit će novi izgled za Windows 10. S obzirom da je u ožujku napokon premašena brojka od milijardu uređaja s ovim operativnim sustavom, Microsoft se odlučio na malo slavlje. Novim dizajnom će se malo srezati Live Tiles, koristit će se "mekše" boje paleta, ikone za nadopunu sustava bit će drugačije, kao i brojne druge ikone vezane uz sustav... Svakako, bit će to osvježenje koje će korisnici pozdraviti.

Sviđalo se to nekome ili ne, riječ je o najvećoj promjeni u izgledu od 2015., odnosno, otkako se "desetka" pojavila u našim životima. Možda sve to pomogne da se malo pozitivnije gleda ne samo na operativni sustav kao takav, već i na posao koji Microsoft obavlja dok nam ga želi poboljšati do najviše moguće mjere.

Vrijeme će pokazati, u svakom slučaju!

Još iz kategorije

Pripremom kave na ovaj način možete produžiti svoj život za nekoliko godina

Pripremom kave na ovaj način možete produžiti svoj život za nekoliko godina

23.01.2021. komentiraj

Kava razbuđuje i pokreće dan mnogih ljudi diljem svijeta, ali ima i pozitivne učinke na ljudsko zdravlje. Naravno, ako se pije u umjerenim količinama, kao i sve ostalo u životu što konzumiramo. U takvom slučaju može smanjiti rizik od smrti povezanih s kardiovaskularnim bolestima za 15 posto.

Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike od propasti

Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike od propasti

23.01.2021. komentiraj

Udruga Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja poslali su dopis Vladi Republike Hrvatske i Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu su upozorili na procesne manjkavosti u postupku kreiranja te donošenja odluka kojima se u potpunosti ili djelomično ograničava rad. Ističemo da su navedene odluke o ograničenju poslovanja mnoge poduzetnike dovele u nezavidan položaj.

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

22.01.2021. komentiraj

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.