Microsoft podršku za Windows 10 ukida 2025. godine

Microsoft podršku za Windows 10 ukida 2025. godine
DepositPhotos

Microsoft je najavio da će ukinuti podršku za Windows 10 s 14. listopadom 2025., što znači da će u tom trenutku proći više no deset godina otkako je taj operativni sustav prisutan.

Ovakva informacija je značajna jer nijednom se još iz Microsofta nisu dotakli datuma prekida podrške za "desetku". Dakle, to je znak da su u kompaniji spremni za predstavljanje nasljednika aktualnog operativnog sustava.

Teško je reći hoće li se zvat Windows 11, posebno jer se Windows 9 kao naziv preskočio u korist broja deset. To ćemo saznati s 24. lipnjem. Ili se barem to nagađa, ipak je to datum kad bi trebala biti održava posebna konferencija.

Ali, da u Microsoftu pripremaju zaista nešto posebno, možemo vidjeti i po reakciji jednog od korporativnih predsjednika u kompaniji Yusufa Mehdija, koji je nakon najave konferencije napisao da nije bio toliko uzbuđen za predstavljanje nove verzije Windowsa od - Windowsa 95.

ujedno, o novoj generaciji Windowsa ranije je govorio i Panos Panay tako da je jasno da tijekom konferencije ne treba očekivati samo još jednu običnu nadogradnju ovog softvera, već nešto puno veće.

Treva znati i da su iz Microsofta ranije govorili kako je Windows 10 posljednja verzija njihova operativnog sustava koja bi se trebala poboljšavati redovnim softverskim nadogradnjama, predstavljanje potpuno nove verzije Windows 11 zaista bi bilo iznenađenje.

Svakako, takvu bi odluku pozdravili proizvođači računala jer s novim verzijama Windowsa povećava se prodaja uređaja.

No možemo nagađati bilo što, prava istina doznat će se tijekom konferencije. U svakom slučaju, uzbuđenja ne nedostaje jer već Windows 10 dao je za naslutiti velike promjene u načinu na koji "razmišlja" Microsoft, tako da svaki novitet u tom smislu znači i nove iskorake prema naprijed za vlasnike računala, proizvođače i sve koji ovise o njima.