Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Foto: DepositPhotos

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave, pa je tako 5. prosinca prošle godine pružio uvid u ono što je napokon i stiglo. Dakle, nova Office aplikacija za iOS i Android dostupna je.

Ono čime se ponose u Microsoftu jest Fluid Framework, nova platforma za razvoj, načinjena u Microsoftovoj "tvornici" i služi kako bi ubrzale aplikacije, učinila ih stabilnijima i s mogućnosti nadopune u realnom vremenu. Aplikacije koje su od 5. prosinca razvijene kroz novu platformu su Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneDrive. Sve se tiču iOS, ali i Android mobilnih operativnih sustava. Sve navedene aplikacije prilagođene su mobilnom okruženju i funkcioniraju besprijekorno. Barem tako tvrde u Microsoftu.

Kako bi sve skupa bilo još i bolje, uvodi se podrška za cloud pohranu podataka "treće strane", pod čime se misli na Box, Dropbox, Google Drive i iCloud. Dakle, mislilo se na sve.

Poboljšanja će samo nastaviti stizati i to će potvrditi napore koje Microsoft čini da bi softverski bio relevantan u mobilnom svijetu. Trud je to koji traje pet godina i nastavio se bez obzira na činjenicu da Microsoft više nema svoj mobilni odjel, kao ni softver, već se kompletno okrenuo dvama najvećima i praktički jedinima na mobilnom tržištu - Apple i Googleu.

Malo tko je mogao naslutiti da bi Microsoftove aplikacije na operativnim sustavima ponajvećih konkurenata mogao zablistati tolikim sjajem kad je prije malo više od pet godina objavljeno kako Microsoft nudi besplatan Office paket za sve iPad, iPhone i Android korisnike. Bio je to zapravo logičan potez, omogućiti onoma koji su navikli na aplikacije kao Outlook, Word, Excel ili PowerPoint iskustvo njihova korištenja na mobilnim uređajima.

"Želimo da naši korisnici budu produktivni sa svih platformi kojima se koriste. Ovo možete doživjeti samo kao širenje već postojeće strategije", priopćeno je u to vrijeme iz Microsofta te zapravo najavljeno u kojem smjeru će kompanija ići narednih godina.

Od tog trenutka na softverskom planu, kao i u cloud okruženju napravljeno je izrazito puno, a Office aplikacije služe da bi objedinile sve što Microsoft ima u ponudi, ponajprije za poslovne korisnike.

Još iz kategorije

Apple konačno priznao da je Microsoft bio u pravu oko tableta

Apple konačno priznao da je Microsoft bio u pravu oko tableta

04.04.2020. komentiraj

Apple se godinama ismijavao s Microsoftom po pitanju pristupa tabletima te njihovoj evoluciji, ali napokon je stigao trenutak kad je jasno da su Tim Cook i društvo bili u krivu - pristup njegovih konkurenata pokazao se ispravnim.

Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

04.04.2020. komentiraj

Nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli su se u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov posebni režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije. HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače. Na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja.

Donacije Erste banke i Erste Card Cluba zagrebačkim bolnicama u iznosu od 1,3 milijuna kuna

Donacije Erste banke i Erste Card Cluba zagrebačkim bolnicama u iznosu od 1,3 milijuna kuna

04.04.2020. komentiraj

Erste banka donijela je odluku o donaciji Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, u iznosu od milijun kuna, s ciljem pružanja pomoći prilikom nabave potrebne medicinske opreme u situaciji kada se poduzimaju veliki napori u suzbijanju širenja epidemije koronavirusa.