KORISTAN NOVITET

Microsoft dodaje podršku glasovne dikcije u novi Outlook za Windows

Microsoft dodaje podršku glasovne dikcije u novi Outlook za Windows

Microsoftov novi Outlook za Windows sada podržava dikciju glasa, omogućujući korisnicima pisanje e-mailova korištenjem, logično, njihovih glasova. Outlook klijenti za Windows i Mac već dugo imaju tu značajku, ali sada, uvodeći je u novu Outlook aplikaciju za Windows, Microsoft čini dodatni napor kako što više korisnika imalo na raspolaganju ono najbolje iz kompanie.

Outlook za Windows je web-baziran i zamijenio je Mail i Calendar UWP aplikacije na računalima koja dolaze s Windows 11 23H2 ažuriranjem. Microsoft također planira zamijeniti klasičnu Outlook aplikaciju web-baziranim novim Outlookom za Windows u sljedećim godinama, stoga je hitno dodao nove značajke.

Osim dikcije glasa, softverski div prethodno je dodao mnoge dosad nepostojeće značajke, uključujući podršku za iCloud, omogućujući na taj način korisnicima dodavanje ručno napisanih bilješki i skica njihovim e-mailovima...

Ali, za razliku od mnogih prethodnih slučajeva gdje su značajke u Outlooku prvotno bile dostupne odabranim korisnicima, a zatim postupno uvođene svima, sposobnost dikcije glasa dostupna je svima od prvog dana dolaska. Mogućnost pisanja e-mailova bez tipkanja na tipkovnici dostupna je i na Outlooku za web.

Dikcija glasa podržava više od 50 jezika, ali problem je klasičan - neki jezici funkcioniraju bolje. Kako su objasnili u Microsoftu, neki jezici dostupni su u pregledu i stoga nisu jednako točni. Još jedan značajan poznati problem je da nisu sve naredbe glasa dostupne u novom Outlooku za Windows, niti su jednako funkcionalne.

Ali, s vremenom će se sve to vrlo vjerojatno ispraviti.