VRIJEME PROMJENA

Microsoft Copilot for Security dostupan od 1. travnja s novim mogućnostima

Microsoft Copilot for Security dostupan od 1. travnja s novim mogućnostima
Ilustracija

Microsoft najavljuje da će Copilot for Security od 1. travnja 2024. godine biti na raspolaganju korisnicima diljem svijeta. Prvo rješenje u industriji koje se temelji na generativnoj umjetnoj inteligenciji pomoći će stručnjacima za sigurnost i IT profesionalcima da vide ono što drugima promiče, rade brže i poboljšaju vještine svog tima. Copilot koristi veliku količinu informacija i obavještajnih podataka o prijetnjama, uključujući više od 78 bilijuna sigurnosnih signala koje Microsoft svakodnevno obrađuje, te koristi velike jezične modele (LLMs) da ponudi prilagođene uvide i predloži iduće korake.

S Copilotom, koristeći snagu umjetne inteligencije tvrtke i organizacije mogu značajno brže odgovoriti na napade i transformirati svoje sigurnosne operacije. Copilot for Security bit će dostupan u svim zemljama svijeta od 1. travnja. Copilot može razumjeti i odgovoriti na zahtjeve na osam jezika, a sučelje proizvoda je lokalizirano na 25 jezika.   

„Druga ekonomska studija o Copilotu for Security potvrdila je ono što smo vidjeli u praksi: iskusni analitičari za sigurnost uz Copilot su 22 POSTO brži. Također su 7% precizniji u svim zadacima, a njih čak 97% želi nastaviti koristiti Copilot i sljedeći put", rekao je Kalin Dimtchev, direktor Microsofta Adriatic. „Microsoft Copilot for Security omogućava profesionalcima za sigurnost da usavrše svoje vještine, još bolje surađuju, dobiju detaljnije uvide i brzo reagiraju. Copilot mijenja pravila igre i veselimo se da to možemo podijeliti s cijelim svijetom." 

Dok se broj kibernetičkih napada povećava, Microsoftova posvećenost stvaranju sigurnijeg svijeta postala je obaveza. Tvrtka koristi svoju prednost analizirajući preko 78 bilijuna signala svakog dana, što omogućuje analizu i reakciju na prijetnje u realnom vremenu, u čemu sudjeluje više od 10,000 stručnjaka za sigurnost i 14,000 partnera globalno. Jedna od inovacija koja najviše obećava u ovoj “borbi” je razvoj generativne umjetne inteligencije. Copilot for Security može pružiti sve prednosti generativne umjetne inteligencije i primijeniti ih u obrani od kibernetičkog kriminala, omogućavajući čak i onima s manje prakse i iskustva da se kvalitetno obrane od kibernetičkih napada. 

U skladu s ciljem da omogući sigurnost za sve, Microsoft je predstavio i novi način licenciranja, plaćanje po korištenju koje Copilot for Security čini dostupnim većem broju organizacija od bilo kojeg drugog rješenja na tržištu. Zahvaljujući ovom fleksibilnom modelu naplate prema utrošku, tvrtke mogu brzo početi s korištenjem, a zatim skalirati svoje korištenje i troškove u skladu sa svojim potrebama i budžetom.  

Copilot for Security će biti dostupan kao samostalan portal ili integriran u postojeće sigurnosne proizvode. Kao što je pokazala naša studija, integracija Copilota s Microsoft Security proizvodima IT i sigurnosnim stručnjacima će omogućiti da budu još brži i precizniji.

Kako se na tržištu pojavljuje sve više i više usluga temeljenih na generativnoj umjetnoj inteligenciji, i to za sve poslovne sfere, važno je prepoznati da, uz to što ova tehnologija donosi nove mogućnosti, također donosi i nove izazove i rizike.

S tim na umu, Microsoft svojim korisnicima pruža veću vidljivost, zaštitu i upravljanje njihovim aplikacijama temeljenim na umjetnoj inteligenciji, bez obzira koriste li Microsoft Copilot ili aplikacije trećih strana temeljene na generativnoj umjetnoj inteligenciji. Želimo svima olakšati da s pouzdanjem i na siguran način prihvate korištenje umjetne inteligencije.

Inovacije u Copilotu for Security

Microsoftov Copilot for Security pomaže stručnjacima za sigurnost i IT da usavrše svoje vještine, bolje surađuju, vide još više i odgovaraju još brže. Uz Copilot for Security koji će biti generalno dostupan uključene su sljedeće nove mogućnosti:  

  • Prilagođeni promptovi omogućavaju korisnicima da samostalno kreiraju i sačuvaju vlastiti niz promptova za standardne poslove ili zadatke iz sfere sigurnosti. 
  • Integracije s bazom znanja, dostupne u previewu, omogućavaju integraciju Copilota for Security u skladu s poslovnom logikom te izvršavanje zadataka na temelju detaljnih uputa.
  • Prilagođeno povezivanje s područjem kojem prijeti vanjski napad iz Defender EASM-a (External Attack Surface Management) za identifikaciju i analizu najnovijih informacija o tome koliki je rizik za vanjski napad na određeno područje organizacije.
  • Microsoft Entra logovi audita i dijagnostike daju dodatne uvide za istragu sigurnosti ili analizu IT problema. 
  • Izvještaji o korištenju na nadzornoj ploči prikazuju uvide u to kako timovi koriste Copilot pa se mogu identificirati dodatne prilike za optimizaciju.