NOVO LICE

Marko Radenović novi direktor Boltovog prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj

Marko Radenović novi direktor Boltovog prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj

Bolt je imenovao Marka Radenovića na mjesto direktora vožnje na zahtjev za hrvatsko tržište. Nakon što je stekao dva magisterija iz političkih znanosti, uključujući onaj na Sveučilištu Princeton, proveo je više od devet godina u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Company u Zagrebu.

Tamo je radio na projektima strateškog planiranja, transformacije poslovanja, organizacijskog restrukturiranja, operacijskih poboljšanja te dubinskih analiza poslovanja tvrtki za privatne investicijske fondove. U Boltu će Radenović biti zadužen za hrvatsko tržište u prihodovno najvećoj vertikali vožnje na zahtjev te će upravljati timom od 14 ljudi. Konkretnije, bit će  direktor vožnje na zahtjev.

"Zahvalan sam što sam dobio priliku voditi tim ljudi zahvaljujući kojima je Bolt u samo pet godina postao tržišni lider u usluzi vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, dovodeći do revolucije u urbanoj mobilnosti. Drago mi je što ću moći nastaviti pozitivnu priču koja dugoročno ima za cilj stvaranje modernih gradova za ljude osiguravajući optimalna rješenja za urbani prijevoz", izjavio je Radenović.

Zamijenio je Tomislava Lukačevića, koji je karijeru u Boltu započeo na poziciji specijalista za operativne poslove, kada je tvrtka tek ulazila na hrvatsko tržište i bila poznata pod imenom Taxify. Lukačević je ubrzo preuzeo vođenje vertikale vožnje na zahtjev za hrvatsko tržište, i pod njegovom vodstvom Bolt je stekao i učvrstio vodeću poziciju u Hrvatskoj. Njegovi ostvareni rezultati nisu ostali nezamijećeni te je nedavno promaknut u regionalnog menadžera za prijevoz na zahtjev za franšizna tržišta.