Marko Marušić novi partner u PwC-u Hrvatska

Marko Marušić novi partner u PwC-u Hrvatska

Od 1. siječnja novi partner u PwC-u Hrvatska je Marko Marušić bit će zadužen za razvoj usluga iz područja PDV-a i drugih neizravnih poreza, transfernih cijena i knjigovodstvenih usluga, ali i daljnji razvoj PwC-ovog poslovanja u Hrvatskoj u cjelini, čemu će zasigurno doprinijeti njegovo bogato dosadašnje iskustvo i brojni projekti koje je uspješno realizirao.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u odjelu revizije zagrebačkog ureda Arthur Andersena 1999. godine, gdje se ubrzo pridružio timu za porezno savjetovanje. Karijeru je nastavio u najvećim međunarodnim društvima za intelektualne usluge, gdje je napredovao do pozicije menadžera. 2007. godine pridružio se lokalnom društvu, u kojem je znatno doprinio njegovom rastu, čime je ono postalo jedno od vodećih društava za porezno savjetovanje u Hrvatskoj, a koje je ubrzo postalo i dijelom međunarodne mreže. Zajedno s ostalim partnerima i većinom zaposlenika 2013. godine pridružio se PwC-u Hrvatska, gdje je preuzeo dužnost direktora u Odjelu za porezne i regulatorne usluge. Imao je važnu ulogu u uspješnoj integraciji timova iz ova dva društva, čime je PwC Hrvatska već više godina po prihodima i broju klijenata u samom vrhu pružatelja usluga savjetovanja u području poreza.     .

Tijekom svoje dvadesetogodišnje karijere u porezima, Marko je radio i dalje radi za klijente iz raznih sektora, od telekomunikacija, bankarstva i financijskih usluga, trgovine na malo do automobilske industrije.

Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i dugogodišnji je član britanske udruge ovlaštenih računovođa (Association of Chartered Certified Accountants - ACCA).

„Doista sam počašćen ovim imenovanjem, koje je rezultat zajedničkog napora svih mojih kolegica i kolega, a posebno onih iz odjela poreznih i regulatornih usluga. U samo nekoliko godina zajedno smo izgradili vrlo uspješan i stabilan tim, posebno usredotočen na kvalitetu usluga koje pružamo s ciljem da pomognemo klijentima u rješavanju važnih problema s kojima se susreću, što je i dio misije PwC-a. O tome najbolje svjedoči zadovoljstvo naših klijenata. Posebno mi je drago što ovo moje unaprjeđenje dolazi u vrijeme gospodarske neizvjesnosti jer potvrđuje da PwC raste unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazimo“, ističe Marušić.

Još iz kategorije

Samsung Electronics osvojio 71 iF nagradu za dizajn

Samsung Electronics osvojio 71 iF nagradu za dizajn

17.04.2021.

Tvrtka Samsung Electronics na svjetski poznatom međunarodnom forumu iF Design Award 2021 osvojila je rekordnu 71 nagradu. Samsung je osvojio dvije zlatne nagrade u sklopu 36 nagrada za dizajn proizvoda, 10 za profesionalne koncepte, 11 za komunikacijski dizajn, 5 za dizajn ambalaže i 9 za korisničko iskustvo (UX), korisničko sučelje (UI) i dizajn usluge.

Proglašeni pobjednici kreativnog natječaja „Digitalna igračka

Proglašeni pobjednici kreativnog natječaja „Digitalna igračka

17.04.2021.

Odabrana su tri najbolja projekta na temu igara i igračaka, od ukupno 68 pristiglih. Najbolji timovi osvojili su vrijedne nagrade kao što su MAKERphone, micro:bit i Maqueen robot.

IN2 i ENT nemaju veze s cijepise.zdravlje.hr

IN2 i ENT nemaju veze s cijepise.zdravlje.hr

16.04.2021.

Portal za cijepljenje na adresi cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića. A niti IN2 niti Ericsson Nikola tesla nisu imali s time nikakve veze, potvrdili su iz ovih dviju domaćih IT kompanije.