Marketinška i PR industrija dobila pravo na uvoz 500 radnika

Marketinška i PR industrija dobila pravo na uvoz 500 radnika

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Vlada je potvrdila kvote za uvoz stranih radnika za 2020. godinu. Od ukupno 78.470 kvota 490 odlazi u komunikacije, marketing i digitalne medije. Kvote za sljedeću godinu  izborila je HGK na inicijativu Udruženja marketinga HGK, a temeljem analize potreba za kvalificiranom radnom snagom informacijske i komunikacijske industrije.

„Uspjeli smo osvijestiti nedostatak radne snage i u zanimanjima koja su relativno novija na tržištu rada. Ovo je dobro, ali privremeno rješenje. Ono što trebamo je ukidanje kvota za uvoz radnika“ rekao je predsjednik Udruženja marketinga HGK Božidar Abramović, komentirajući novi nacrt prijedloga Zakona o strancima, koji bi kvote u konačnici trebao i ukinuti i koji je u javnom savjetovanju do 29. studenoga.

Prema analizi nedostaje veliki broj stručnjaka u dijelu industrije koja se tiče digitalne komunikacije, poput stručnjaka za digitalno oglašavanje i digitalnog analitičara. Kvote su odobrene i za copywritere te za savjetnike za odnose s javnošću.

„Potrebe industrije za radnicima ne trebamo samo koristiti kao argument za uvozom stranih radnika, već i za pozivanjem na prilagodbu obrazovnih programa i razvoj novih,“ naglasio je Abramović.

Još iz kategorije

Huawei AppGallery surađuje s globalnim partnerima na jačanju ekosustava i proširivanju mogućnosti

Huawei AppGallery surađuje s globalnim partnerima na jačanju ekosustava i proširivanju mogućnosti

21.09.2020. komentiraj

Tijekom prošlotjedne Developers konferencije (HDC), Huaweijevi predstavnici podijelili su važne informacije o platformi za distribuciju aplikacija AppGallery. Tijekom keynote predavanja, Wang Yanmin, predsjednik Huaweija za globalna partnerstva i razvoj ekosustava, istaknuo je postignuća koja je AppGallery ostvario u prva tri kvartala 2020. godine, naglašavajući podršku koju Huawei pruža svojim globalnim partnerima kroz priče o uspješnim suradnjama.

SOA upozorava na sve veće kibernetičke prijetnje

SOA upozorava na sve veće kibernetičke prijetnje

21.09.2020. komentiraj

Domaća obavještajna agencija SOA (Sigurnosno obavještajna agencija) u svome izvješću za prošlu godinu, onom javno objavljenom, ističe kako su globalne kibernetičke prijetnje u stalnom su porastu i da je tako tijekom prošle godine detektirano i zaustavljeno pet sofisticiranih državno sponzoriranih kibernetičkih APT napada, među kojima su bili i napadi na ministarstva vanjskih i europskih poslova te obrane.

Potražnja za Uberom na obali vratila se na 80 posto prošlogodišnjih rezultata

Potražnja za Uberom na obali vratila se na 80 posto prošlogodišnjih rezultata

20.09.2020. komentiraj

Uber je i ovog ljeta, unatoč COVID-19 pandemiji, ponovno bio jedna od najpopularnijih opcija prijevoza uz Jadransku obalu. U razdoblju od 1. lipnja do 1. rujna, turisti iz 78 različitih zemalja odabrali su Uber kao najsigurniju i najpouzdaniju opciju za kretanje Hrvatskom. Uber Connect, usluga dostave paketa koju je Uber pokrenuo u travnju, često se koristila upravo na hrvatskoj obali, a korisnici su tijekom ljeta poslali i primili gotovo 3.500 paketa.