SPONZORIRANO

Lokalnu temu Global Game Jama najavit će John Romero na Algebrinoj konferenciji 22. siječnja

Lokalnu temu Global Game Jama najavit će John Romero na Algebrinoj konferenciji 22. siječnja
Depositphotos

Sveučilište Algebra godinu otvara u velikom stilu – trodnevnim game dev eventom i najvećom konferencijom u regiji 'Future Perspectives of Game Development' na kojoj je poseban uzvanik legendarni dizajner videoigara i jedan od osnivača FPS žanra, John Alfonso Romero.

Na konferenciji, Romero će najaviti i temu lokalnog Global Game Jama kojeg Algebra organizira drugu godinu zaredom u suradnji s partnerima, a ove godine pobjednike očekuje i bogat nagradni fond. Pobjednike očekuje sufinanciranje školarine za prvu godinu prijediplomskog studija razvoja računalnih igara u Algebri u iznosu od 50%, Telemach optički Internet na period korištenja od dvije godine, White Shark ruksaci i gadgeti, društvene igre Carta Magice te dodatni prigodni pokloni. Global Game Jam u organizaciji Sveučilišta Algebra bit će održan za sve prijavljene sudionike od ponedjeljka 22. siječnja do srijede 24. siječnja.

„Global Game Jam prilika je za sve mlade entuzijaste da se, osim u igranju, okušaju i u zahtjevnoj vještini izradi vlastite igre radom u raznovrsnim timovima. White Shark s ponosom podržava GGJ i esport natjecanje u organizaciji Sveučilišta Algebra za koje vjerujemo da će biti još bolje nego prošle godine. Naša misija usmjerena je poticanju odgovornog i održivog igranja te razvijanju igara koje su kvalitetan poticaj mladima za izgradnju poduzetničkog duha, uz promišljanje o sigurnosti u sve izazovnijem online okruženju“ – rekao je Stjepan Šmit, osnivač i vlasnik brenda White Shark.

Trodnevni game dev event započet će u nedjelju 21. siječnja kada će fanovi imati priliku zaigrati Doom protiv Romera, dok će se u paralelnim dvoranama odvijati prvi esport turnir u potpunosti u organizaciji Sveučilišta Algebra u kojem će snage u CS2 odmjeriti najhrabriji timovi. Za besprijekorno iskustvo igranja pobrinuo se Telemach Hrvatska koji će igračima omogućiti igranje na najbržoj optičkoj mreži: „Drago nam je što ćemo imati priliku demonstrirati kako superiorna optička mreža i tehnološki napredna rješenja, iza kojih stoji Telemach, igraju ključnu ulogu u poticanju inovacija u razvoju industrije igara“ istaknuo je Frane Škegro, Viši stručnjak za upravljanje proizvodima Telemach Hrvatska.

U ponedjeljak 22. siječnja posjetitelje koji žele naučiti više o tome kako izgleda rad u industriji razvoja igara očekuje mnoštvo sadržaja. Uz Romera, na konferenciji će se naći mnoga poznata lica iz svijeta razvoja računalnih i videoigara te predstavnici domaćih i regionalnih game dev studija poput Outfit7, Croteam, Nanobit, RawFury, Pine Studio, Room-C Games i Today's Game Studios, koji će otvoriti teme novih tehnologija i prilika u industriji, strategija financiranja game dev projekata te će se nastojati pronaći odgovor na pitanje što je važnije u kreiranju igara – kreativnost ili tehničke vještine?

Ulaznice za konferenciju, esport turnir te Global Game Jam dostupne su putem sustava Entrio do 19. siječnja 2024. ili do popunjenja mjesta.