NOVO PRIZNANJE

LG proglašen Energy Star partnerom za ovu godinu

LG proglašen Energy Star partnerom za ovu godinu
Depositphotos

Agencija za zaštitu okoliša SAD-a i Ministarstvo energetike SAD-a proglasili su LG Electronics Energy Star partnerom za ovu godinu zbog održive izvrsnosti. Tim priznanjem prepoznata je predanost tvrtke zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Od 2012. do danas LG je jedanaest puta bio proglašen partnerom godine.

"LG-evu Innovation for a Better Life misiju uskladili smo s vrijednostima Energy Star programa. Naši proizvodi koji su nositelji ovog certifikata osim što poboljšavaju kvalitetu života, također i doprinose očuvanju planeta zahvaljujući pametnim životnim rješenjima", izjavio je Chris Jung, predsjednik i izvršni direktor LG Electronicsa u Sjevernoj Americi.

EPA je također odala priznanje LG-u za njegovo snažno sudjelovanje u raznim kampanjama i promocijama Energy Stara. Upravo zahvaljujući tom angažmanu više desetaka milijuna američkih potrošača educirano je o zelenijem životu te je prikupljeno rekordnih 8,3 milijarde korisničkih komentara.

Također, LG je prva tvrtka koja je indukcijske ploče i peći certificirala prema specifikaciji koju je Energy Star raspisao u listopadu 2023., a koja se odnosi na proizvode za kuhanje. Uz to, LG je dobio i prestižnu oznaku Energy Star Most Efficient 2023. za sve svoje nove modele perilica posuđa, kojom je potvrđena njihova izvanredna energetska učinkovitost, odnosno usklađenost s verzijom 7 Energy Star specifikacije.

Program Energy Star svake godine odaje priznanje odabranim tvrtkama i organizacijama koje su znatno doprinijele prijelazu na gospodarstvo čiste energije. Dobitnici priznanja predvodnici su u proizvodnji, prodaji i implementaciji energetski učinkovitih proizvoda, zelenih domova i zgrada, usluga i strategija.

Ti su napori ključni za borbu protiv klimatske krize, zaštitu javnog zdravlja i stvaranje budućnosti čiste energije dostupne svima, a u proteklih 30 godina uštedjeli su više od pet bilijuna kilovatsati električne energije.