Isporuke mobilnih IoT modula dosegle 221 milijun u 2018.

Isporuke mobilnih IoT modula dosegle 221 milijun u 2018.

Foto: DepositPhotos

Globalne isporuke mobilnih IoT modula povećane su za 16 posto u 2018. na novu rekordnu razinu od 221 milijun, prema novom izvješću Berg Insights. Godišnji prihodi rasli su brže i to 24 posto, preokrenuvši prethodni trend smanjenja prosječnih cijena modula.

3GPP standardi za LTE - Cat M i NB-IoT - bitno će pridonijeti rastu u sljedećih pet godina. Ovi novi standardi osmišljeni su tako da budu manje složeni, da bi ograničili potrošnju energije, te su povoljniji za rješavanje masovnog tržišta i omogućavaju povezivanje potpuno novih aplikacija.

U prvoj polovici 2019. nekoliko je proizvođača najavilo 5G NR modele koji će biti dostupni programerima u drugoj polovici godine. Rani usvojitelji uključivat će tvrtke aktivne u segmentima računala, umrežavanja i OEM automobila.

Rezultati najnovije procjene tržišnog udjela dobavljača IoT modula IoT-a Berg Insighta pokazuju da četiri najveća proizvođača modula imaju 61 posto tržišta kada je riječ o prihodima.

“Godišnji prihodi modula za četiri najveća tržišna igrača Sierra Wireless, Sunsea AIoT, Gemalto i Telit povećali su se za 13 posto na 1,85 milijardi dolara, s ukupnom tržišnom vrijednošću od oko 3,0 milijarde dolara”, kaže Fredrik Stalbrand, viši analitičar Berg Insightsa.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.