IFA 2023.

Inovacija zauzima središnje mjesto na sajmu IFA

Inovacija zauzima središnje mjesto na sajmu IFA
Dražen Tomić / Tomich Productions

Tehnologija ponovno zauzima središnje mjesto u Berlinu dok brandovi, trgovački posjetitelji i potrošači iz cijelog svijeta pune dvorane IFA 2023. Više od 2.050 izlagača iz 48 zemalja izlaže svoje najnovije inovacije u 26 dvorana i na 130.000 četvornih metara.

U petak i subotu čelnici industrije raspravljali su o ključnim pitanjima industrije kao što su inovacije, umjetna inteligencija i održivost. Među govornicima u petak bili su Chris Miller, autor poslovne knjige godine Financial Timesa "Chip Wars", i Jordi Maxim van den Bussche (poznatiji po svom online voditelju Kwebbelkopu), koji koristi umjetnu inteligenciju kao kreator sadržaja.

IFA dvorane posjetio je i berlinski gradonačelnik Kai Wegner. Govoreći u inovacijskom središtu IFA NEXT – gdje više od 350 start-upova ima svoje štandove – rekao je da je IFA dio Berlina onoliko koliko je “Funkturm” (ikonski toranj za emitiranje) dio izložbenog prostora.

Philipp Maurer, predsjednik industrijske organizacije gfu – koja je vlasnik robne marke IFA – rekao je da je IFA još jednom pokazala svoju vrijednost “kao pokretač inovacija i gospodarskog rasta”.