INFOGRAFIKA: London je glavni grad Airbnb-a

INFOGRAFIKA: London je glavni grad Airbnb-a
DepositPhotos

London se može pohvaliti podatkom da je glavni Airbnb grad na svijetu jer na toj platformi ima 59302 aktivna smještaja s prosječnom cijenom noćenja od 184 američka dolara. Iznimna je to brojka, posebno ako se vidi da je jedan New York na 35083 smještajna kapaciteta i prosječnom cijenom noćenja od 186 dolara.

Ali, ima to i svoje zašto... Airbnb je podložan kritikama od strane vlasnika hotela, hostela, apartmana i drugih smještajnih kapaciteta koji se nalaze na otvorenom tržištu te moraju plaćati naknade i poreze sukladno činjenici da su registrirani kao objekti za smještaj gostiju. Uz to, Airbnb se kritizira i da podiže cijene stanova i kuća u gradovima jer se ljudima više isplati iznajmljivati ih. Sve to ima smisla, no pozitivnih strana ne nedostaje.

Na Airbnb se može pronaći smještaj u praktički bilo kojem gradu na svijetu i sve to kroz nekoliko poteza prstom, bez komplikacija. Kad su prije deset godina Brian Cheky, Joe Gebbia i Nathan Blecharczyk krenuli online sa svojom web stranicom Airbedandbreakfast.com, nisu ni sanjali da će im u 2018. posao vrijediti oko 30 milijardi dolara!