Igrati igre na tabletu i pametnom telefonu nije isto

Igrati igre na tabletu i pametnom telefonu nije isto

Foto: Fotolia

Postoje velike razlike između igrača online igara putem pametnih telefona i onih koji igraju igre na tabletima. Igrači na pametnim telefonima prakticiraju igranje u kratkim nizovima kao što je npr. petnaestminutno igranje u autobusu, u školi za vrijeme pauze ili dok se slušaju dosadna predavanja na fakultetu.

Što se tiče profila tablet igrača treba napomenuti kako oni puno više vremena provode pred zaslonom nego igrači koji igraju igre na pametnim telefonima. Naravno, veličina ekrana je tu presudna, a tablet igrači vole se razvaliti na krevetu i uživati u igranju. I to satima ako treba.

No, Jeff Skalski,viši producent iz EA Mythica izjavio je kako su mobilne igre prilagodili za tablet korisnike. To je jako razljutilo tablet korisnike koji se nisu složili njegovom vizijom, posebice oko remake igre Dungeon Keeper. Programeri u velikim kompanijama trebali bi razmisliti kada rade igre da ih trebaju prilagoditi za svaku platformu posebno.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.