IFA 2023

IFA 2023: Samsung predstavio BESPOKE AI kombiniranu perilicu i sušilicu rublja

IFA 2023: Samsung predstavio BESPOKE AI kombiniranu perilicu i sušilicu rublja
Goran Matošević / Tomich Productions

Tvrtka Samsung Electronics je na IFA 2023, velikom sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, predstavila novu BESPOKE AI kombiniranu perilicu i sušilicu rublja s toplinskom pumpom koja koristi tehnologiju digitalnog invertera. S ovim modelom nema više prijenosa rublja iz perilice u sušilicu, već korisnicima omogućava čistu odjeću u samo jednom koraku i punjenju. Kombinira veliki kapacitet od 25 kg s mogućnošću sušenja pomoću toplinske pumpe od 13 kg i potpomognut je inteligentnim funkcijama koje korisnicima pružaju veću fleksibilnost.

„Prva Samsung BESPOKE AI kombinirana perilica i sušilica, s toplinskom pumpom koja koristi tehnologiju digitalnog invertera, pruža jednostavno pranje rublja uz lagani prijenos tereta te također štedi prostor. Iskustvo pranja rublja sada može biti ugodnije i lakše, dok istovremeno štedi energiju uz pomoć AI Energy Mode načina rada unutar SmartThings Energy  platforme“, rekao je Junhwa Lee, EVP i voditelj Odjela za korisničko iskustvo u poslovanju digitalnih uređaja, Samsung Electronics.

Model BESPOKE AI omogućuje korisnicima uštedu prostora u njihovim domovima, zauzimajući manje prostora nego instalacija dvaju uređaja, budući da može dovršiti kompletan ciklus pranja i sušenja rublja u samo jednom bubnju. Korisnici koji teže većoj iskoristivosti svog životnog prostora mogu slobodan prostor prenamijeniti za drugu svrhu. Jednostavan i ravan BESPOKE dizajn skladno se stapa s interijerom doma, kao i s drugim uređajima i komadima namještaja.

Značajke modela i ciklusa pranja dizajnirane su kako bi korisnicima pružile cjelovito i besprijekorno iskustvo. Kada korisnici pokrenu uređaj, mogu ga intuitivno kontrolirati i jednostavno odabrati tijek pranja i sušenja putem širokog LCD zaslona. Zaslon također prikazuje informativne izvještaje na kraju svakog ciklusa za referencu korisnika.

S AI pranjem , BESPOKE AI kombinirana perilica i sušilica  detektira težinu i mekoću tkanine  pri svakom pranju, kao i trenutnu razinu zaprljanosti na temelju mutnoće vode kako bi optimizirala količinu vode i deterdženta. Koristeći ove informacije, neprestano prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifuge kako bi brzo i učinkovito postigla najbolje rezultate.

Samsung primjenjuje svoju naprednu tehnologiju kako bi pomogao korisnicima da učinkovito upravljaju svojim uređajem. Nakon što je ciklus završen, vrata se automatski otvaraju tako da korisnici mogu izvaditi rublje s manje napora. Također, ispušta vlažni zrak i toplinu te dovodi svježi zrak u bubanj. Uređaj dolazi sa sustavom za automatsko čišćenje izmjenjivača topline koji učinkovito održava kvalitetu sušenja. Isto tako podržava način rada AI Energy u SmartThings Energy , nudeći pametnu uštedu energije.