DOJMLJIVI RADOVI

Huawei je objavio pobjednike ovogodišnjeg XMAGE natjecanja

Huawei je objavio pobjednike ovogodišnjeg XMAGE natjecanja

Huawei je objavio popis 57 nagrađenih natjecatelja u ovogodišnjem XMAGE natjecanju u mobilnoj fotografiji.

Natjecanje, koje ocjenjuje fotografije snimljene Huawei uređajima, iznjedrilo je tri dobitnika glavne nagrade, 17 pobjednika unutar kategorija, 34 drugoplasiranih natjecatelja te tri počasna priznanja.

Ovogodišnji pobjednici odabrani su između više od 600.000 prijava pristiglih između 7. travnja i 15. kolovoza od sudionika iz gotovo 100 zemalja. Nakon Kine, pet zemalja s najvećim brojem prijavljenih radova bile su Malezija, Turska, Poljska, Filipini i UAE. Najčešće korišteni modeli telefona bili su Huawei P60 Pro, P40 Pro i Mate 40 Pro.

Glavne nagrade dobili su "Dragon Clouds" Domcara Calinawana Lagtoa s Filipina, "Airshow" Piotra Cebule iz Poljske i "Fearless Eagle" Dou Chuanlija iz Kine. Svaki će pobjednik dobiti 10.000 američkih dolara iz XMAGE fonda za kreativno stvaranje kako bi podržali daljnji razvoj autora i potaknuli ih da nastave koristiti Huawei uređaje i u budućnosti.

Ovogodišnje natjecanje sadržavalo je niz kategorija uključujući Noćnu šetnju, Portret, Umjetnost i modu, Outdoor, Pozdrav životu, Storyboard, Akcija i Storytelling.

Nove kategorije su dodane kako bi se sudionicima dala dodatna sloboda za prikazivanje kreativnosti i svojih jedinstvenih perspektiva. Iz svake od 17 kategorija odabran je pobjednik koji osvaja 1500 dolara, kao i ukupno 34 drugoplasirana natjecatelja i od kojih će svaki dobiti 1000 dolara, zahvaljujući XMAGE fondu za kreativno stvaranje.

Huawei XMAGE Awards pokazuju kako je brand XMAGE inspirirala kreativnost korisnika pri korištenju mobilnih uređaja. Huawei vidi mobilnu fotografiju kao moćnu leću za promatranje i bilježenje dragocjenih životnih trenutaka te kao alat za poticanje vizualnih, kreativnih ideja. Misija je osnažiti korisnike da oslobode svoju kreativnost i nastave pomicati granice mobilne fotografije.

Ove nagrade prešle su dug put od pokretanja 2017. Ne samo da je natjecanje inspiriralo mnoge pojedince da uzmu mobilne telefone i snime fotografije, već je postalo i platforma za demonstriranje prekrasnih kreacija koje ljudima daju uvid u poglede fotografa i njihov svakodnevni život.

Zato je danas XMAGE Awards istaknuti globalni fotografski događaj koji potiče val entuzijazma među pojedincima da se kreativno izraze.