HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma
Dražen Tomić / Tomich Productions

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Dodatno, AZTN naglašava da ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama, pojašnjavaju u regulatoru tržišnog natjecanja.

Podsjetimo, ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u prvoj polovici 2020. godine bilježe pad od 16,0 posto u odnosu na isti period prethodne godine. U istom periodu Optima Telekom Grupa bilježi rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki nakon najmova od 0,7 posto i rast EBITDA marže od 4,6 postotna poena te ista iznosi 27,9 posto. Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvih šest mjeseci 2020. godine iznosila su 51,5 milijuna kuna dok je neto dobit negativna i iznosi -1,7 milijuna kuna.