SPONZORIRANO

Hrvatske IT tvrtke na sportskom turniru prikupile sredstva za đurđevačke srednjoškolce

Hrvatske IT tvrtke na sportskom turniru prikupile sredstva za đurđevačke srednjoškolce

Hrvatske IT tvrtke proteklog vikenda organizirale su dobrotvorni sportski turnir “Hoops & Hits for Educational Bits” s ciljem prikupljanja sredstava za srednjoškolce, točnije za opremanje informatičke učionice u Srednjoj strukovnoj školi u Đurđevcu.

Inicijativu dobrotvornog sportskog događaja pokrenule su IT tvrtke Infinum i Q, a cilj cjelodnevnog turnira bilo je prikupljanje sredstava za opremanje informatičke učionice Srednje strukovne škole Đurđevac. U inicijativu su se uključile i tvrtke Rimac Technology i Sofascore.

Zaposlenici sve četiri tvrtke pokazali su svoje sportske sposobnosti u odbojci i košarci na turniru koji se održao u Osnovnoj školi Borovje u Zagrebu. Svoj doprinos dobrotvornoj akciji dali su i ostali kolege te publika na turniru, čime je prikupljeno dovoljno sredstava za opremanje VR učionice. Inicijativu je podržala i Atlantic Grupa donirajući svoje napitke za sudionike.

Strukovna škola Đurđevac, između ostaloga, dugi niz godina obrazuje nove generacije informatičara i web dizajnera kojima će nova računalna oprema mnogo značiti za razvoj vještina. Darko Špoljar, ravnatelj Srednje strukovne škole u Đurđevcu, na turniru je izjavio: Kao partner škola Centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računarstva prošlih smo se godina uspjeli dijelom opremiti, a ova donacija će nam pomoći da budemo potpuni, hvala vam puno na tome.”

Hrvatske IT tvrtke ovom akcijom nastavile su dugogodišnju praksu pomaganja zajednici kroz prikupljanje i doniranje sredstava za potrebite članove društva, a ovo je prvi put da su se zajednički organizirale oko dobrotvornog cilja. Ideja je da se sportski turnir nastavi, a potencijalno i proširi na više sudionika iduće godine.