VIŠA RAZINA

Honor se pohvalio detaljima o razvoju napredne kamere na Magic5 Pro

Honor se pohvalio detaljima o razvoju napredne kamere na Magic5 Pro

Honor je nedavno na hrvatskom tržištu predstavio novi premium pametni telefon - Magic5 Pro. Riječ je o uređaju s jednom od ponajboljih kamera na tržištu, što je potvrdila i nezavisna kompanija za testiranje DxOMark.

Magic5 Pro je opremljen Honor Image Engine tehnologijom, s potpuno novim Millisecond Falcon Capture algoritmom, koji ne samo da omogućuje neke od najvećih brzina snimanja na tržištu, već također pomiče granice kada je u pitanju jasnoća fotografija.

Kako bi to postigao, Honor je otvorio vlastite laboratorije za razvoj kamere u kojima se provode kvantitativne i kvalitativne analize, što je utjecalo na razvoj njihovog naprednog algoritma umjetne inteligencije.

Rješavajući brojne izazove oko snimanja pokretnih scena u različitim brzinama, udaljenostima i uvjetima osvjetljenja, Magic5 Pro podiže proces slikanja na potpuno novu razinu. Primjerice, brzina autofokusa povećana je za 245 posto, u usporedbi s prethodnom generacijom.

Za visoku razinu fotografskih i video mogućnosti novog Magic5 Pro zaslužan je sustav trostruke kamere koji se sastoji od 50MP širokokutnog, 50MP ultra-širokokutnog i 50MP telefoto objektiva. Zahvaljujući povećanom senzoru i većem otvoru blende, Magic5 Pro nudi senzor svjetlosti vrhunskih performansi, što rezultira fotografijama visoke razlučivosti s profinjenim detaljima, bez obzira na uvjete osvjetljenja.

Koristeći najnoviju AI Recognition tehnologiju, revolucionarna opcija AI Motion Sensing za Magic5 Pro omogućuje korisnicima "uhvatiti" i objekte koji se brzo kreću. Kako bi to omogućio, HONOR je blisko surađivao s Qualcommom i maksimizirao snagu procesora potpunim iskorištavanjem mogućnosti njegova AI Enginea, povećavajući interval predmemorije za više od šest puta - s 240 na 1500 milisekundi.

Također, Honor je proveo 18 mjeseci iz temelja rekonstruirajući Image Engine, a s novom arhitekturom, izvornim kodom i algoritmima u potpunosti se koristi procesorska snaga Snapdragon mobilne platforme.

Magic5 Pro je u Hrvatskoj dostupan u boji Midnight Black, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1199 eura, a kupci na poklon dobivaju i Watch GS 3.