AMERIČKE NAVIKE

Google Maps uvjerljivo dominira ispred Apple Mapsa

Google Maps uvjerljivo dominira ispred Apple Mapsa
Depositphotos

Apple Maps i Google Maps dvije su najpopularnije aplikacije za navigaciju, ali bez obzira na stavove njihovih fanova, brojke Marketwatcha pokazuju da Google Maps ipak ima prednost. Naime, kroz istraživanje, došlo se do saznanja da 70 posto ispitanih od njih tisuću u SAD-u koristi Googleovu aplikaciju za izbjegavanje brzinskih zamki.

Konkretnije, dok navigacijske aplikacije pomažu ljudima doći do odredišta, one pružaju i druge informacije. Mogu obavijestiti vozače o opasnostima, zatvorenim cestama, nesrećama i radarima. Ova studija MarketWatch usredotočila se na potonje i na to kako navigacijske aplikacije pomažu vozačima da izbjegnu kazne za prebrzu vožnju.

Google Maps uvjerljivo je ispred konkurencije u tom smislu. Zanimljivo, na drugom je mjestu Waze, aplikacija u vlasništvu Googlea, sa stopom korištenja od 27 posto. Apple Maps je na trećem mjestu s 25 posto.

Rezultati su zanimljivi jer je iPhone izuzetno popularan u SAD-u. Godišnja izvješća su otkrila da korisnici Androida dosljedno prelaze na iOS svake godine. Dok je manje korisnika Androida kupilo iPhone 2023., 13 posto svih kupaca iPhonea došlo je s Android uređaja.

Osim toga, iPhone uređaji čine više od polovice svih isporuka pametnih telefona u SAD-u. Uz sve navedeno, čini se da se korisnici iPhonea odriču Apple Maps u korist Google Maps. Posebno ako se tome pridoda i Waze...