INOVATIVNA RJEŠENJA

Gigabyte je na MWC sajmu predstavio AI i 5G viziju budućnost

Gigabyte je na MWC sajmu predstavio AI i 5G viziju budućnost

Gigabyte na Mobile World Congressu predstavlja inovativna računalna rješenja za poduzeća, poslužitelje te zelena računalna rješenja i vrhunske AI tehnologije. Sve pod temom "Budućnost računalstva". Ova poboljšanja uvode nove mogućnosti za agilne i održive IT strategije, omogućujući industrijama iskoristiti inteligenciju u stvarnom vremenu u hiperpovezanim podatkovnim centrima, cloudu, edgeu i uređajima, što rezultira poboljšanom učinkovitošću, isplativošću i konkurentskim prednostima, a sve potaknuto sinergije 5G i AI tehnologija.

Konkretnije, Gigabyte je predstavio G593-ZX1/ZX2, AI poslužitelj koji sadrži AMD Instinct MI300X 8-GPU, novi dodatak AI/HPC seriji poslužitelja. Ostali istaknuti uređaji uključuju H223-V10 visoke gustoće koji podržava NVIDIA Grace Hopper Superchip, G383-R80 poslužitelj koji podržava četiri AMD Instinct MI300A APU-a i G593 seriju AI poslužitelja opremljenu snažnim NVIDIA HGX H100 8-GPU.

S kapacitetom za 32 E1.S NVMe SSD-a, pruža hiperbrzu pohranu podataka, idealnu za rukovanje složenim AI radnim opterećenjima kao što su veliki jezični modeli (LLM). Sve u svemu, ti se poslužitelji mogu integrirati u klastere superračunala i 5G okvir, služeći kao temelj infrastrukture spremne za AI i pokrećući poslovna i istraživačka otkrića na egzaskalnoj razini.

Uz sve to, Gigabyte predstavlja visoko prilagodljivi edge poslužitelj, E263-S30, okružen napajanjem i matičnom pločom zajedno s NIC-ovima i akceleratorima iz AMD-a, Broadcoma, Intela i Nvidije. Također, E263-S30 je primjer kako Gigabyteovi modularni poslužitelji zadovoljavaju mnoštvo IT scenarija nadogradnjom različitih hardverskih specifikacija unutar objedinjene šasije. Njegova se fleksibilnost pokazala ključnom u ubrzavanju implementacije 5G mreže velikih razmjera, a istovremeno minimizira troškove održavanja i nadogradnje.

U radnim opterećenjima umjetne inteligencije i aplikacijama edge clouda, poslužitelji R243-EG0 i R143-EG0 podržavaju procesore serije AMD EPYC 8004, pružajući iznimne performanse po vatu i prikladnost za telco okruženja. Za SMB IT rješenja, GIGABYTE predstavlja R113-C10 i R123-X00, opremljene AMD Ryzen 7000 i Intel Xeon E-2400 procesorima, osiguravajući pouzdane IT operacije kao što su web hosting, hibridni oblak i pohrana podataka.

Sva su ova rješenja idealna i za razvoj automobila bez vozača. Pružajući bogata I/O sučelja, besprijekorno se integriraju s različitim senzorskim uređajima, uključujući kamere, ultrazvučne senzore, LiDAR i mmWave radare, prikupljajući sveobuhvatne podatke o okolišu za vođenje vozila duž optimalne rute u dinamičnim i izazovnim uvjetima na cesti.