ERSTE MONEY MARKET

Erste osnovao novi novčani fond koji ne obračunava naknade

Erste osnovao novi novčani fond koji ne obračunava naknade

Novi novčani fond Erste Asset Managementa (EAM) naziva se Erste Money Market i započeo je s radom početkom prošlog ožujka.

Fond je namijenjen fizičkim i pravnim osobama s kraćim horizontom ulaganja, a sredstva iz fonda ulagat će se u likvidne trezorske zapise, državne obveznice kratkog dospijeća te u depozite najsigurnijih banaka.

Minimalni iznos ulaganja je 50 eura, a fond ne naplaćuje ulazne ni izlazne naknade. Sredstva se mogu ulagati i kroz dulje razdoblje, a preporučena duljina ulaganja je šest mjeseci, iako su otkup udjela i ostvarenje prinosa mogući već nakon jednog dana. Zahtjev za kupnju udjela moguće je podnijeti u bilo kojoj poslovnici Erste banke.

"Prednost ovakvog ulaganja jest što nema dodatnih troškova kao što su ulazne i izlazne naknade. Stoga, ulagatelj ne mora držati novac do dospijeća da bi ostvario prinos već je novac dostupan u svakom trenutku. Shodno tome, novčani fond Erste Money Market predstavlja optimalno rješenje zbog niže razine rizika, mogućnosti ulaganja sredstava kroz dulje razdoblje, ovisno o preferencijama svakog ulagatelja, kao i stalne dostupnosti uloženih sredstava", naglasio je Tomislav Kolac, Chief Investment Officer u EAM-u.

Građani mogu u fond uložiti i preko digitalne platforme George, a pravnim osobama na raspolaganju su mobilno i internetsko bankarstvo Erste banke.