MWC 2024.

Ericsson i partneri poguruju 5G povezivost prijenosnih računala

Ericsson i partneri poguruju 5G povezivost prijenosnih računala
Depositphotos

SoftBank, T-Mobile US i Telia Sweden udružili su se s Ericssonom kako bi isprobali poslovnu uslugu koja povezuje prijenosna računala s 5G uslugama operatera. Tvrtke tvrde da bi to pojednostavilo mrežne IT funkcije automatiziranjem upravljanja eSIM profilom.

Ericssonova usluga Enterprise Virtual Cellular Network (EVCN) omogućuje tvrtkama pristup vlastitim virtualnim 5G mrežama aktiviranjem više eSIM profila na računalima s operativnim sustavom Microsoft Windows 11 kompatibilnim s tehnologijom sljedeće generacije. Dobavljač je objasnio da će usluga omogućiti tvrtkama da se automatski povežu na 5G mreže koristeći utvrđena pravila, eliminirajući potrebu za IT-om ili uključivanjem krajnjeg korisnika. Ericsson je primijetio da kombiniranje centralizirane kontrole povezivosti s uslugama temeljenim na oblaku „povećava potencijal 5G za uklanjanje IT infrastrukture na licu mjesta.

Postavljanje je isprobano na mrežama operatera u Japanu, SAD-u i Švedskoj. Microsoftov upravitelj mobilnih uređaja Intune korišten je za skupno aktiviranje eSIM profila na 5G mrežama na temelju demografskih podataka i upotrebe podataka osoblja. Automatsko prebacivanje između mreža operatera odvijalo se na prijenosnim računalima zaposlenika Ericssona dok su putovali između odabranih gradova.

"Pružanje mreže i uređaja, optimizacija povezivanja i upravljanje temeljeno na pravilima omogućeno je putem ove usluge", izjavio je Ian LeGrow, potpredsjednik tvrtke Core OS Innovation u Microsoftu. Ispitivanje je također uključivalo eSIM upravljanje privatnom 5G mrežom u Ericssonovom laboratoriju D-15 sa sjedištem u SAD-u korištenjem Thales eSIM-as-a-service za demonstraciju dinamičkog prebacivanja između javne i privatne 5G mreže na prijenosnim računalima.