EKSLUZIVNO: Suradnja FOI i (ISC)² na studiju kibernetičke sigurnosti u Varaždinu

EKSLUZIVNO: Suradnja FOI i (ISC)² na studiju kibernetičke sigurnosti u Varaždinu

Najveće svjetsko neprofitno udruženje certificiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost (ISC)² ostvarilo je suradnju sa Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatskoj kako bi se kroz (ISC)² Međunarodni akademski program (IAP) izgradio sveobuhvatniji FOIev studijski kurikulum za kibernetičku sigurnost.

Kroz IAP, (ISC)² surađuje s akademskim i visokoškolskim institucijama širom svijeta, podržavajući kurikulum i razvoj stručnih tečajeva iz kibernetičke sigurnosti, kao i nastavne aktivnosti za kibernetičku, informacijsku, infrastrukturnu i softversku sigurnost. IAP je razvijen kako bi studente i nastavno osoblje opremio najnovijim vještinama i razumijevanjem kibernetičke sigurnosti. Program omogućuje pristup profesionalnom znanju koje održava (ISC)² certificirano profesionalno članstvo. Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu pružit će studentima akreditirane obrazovne tečajeve pod vodstvom ovlaštenih instruktora, a koji obuhvaćaju relevantne domene CISSP-a, svjetski poznatog certifikata za kibernetičku sigurnost.

„Sektoru kibernetičke sigurnosti potrebno je više ljudi i više mjesta na kojima mogu razviti vještine potrebne da postanu profesionalci. S globalnom nedostatkom više od 3,1 milijuna stručnjaka, od čega samo u EMEA regiji više od 168 000 stručnjaka, njegovanje akademskog interesa i edukacija više pojedinaca u cilju razvoja stručne karijere u tom sektoru, pitanje je od iznimne ekonomske i operativne važnosti “, rekla je Deshini Newman, direktor direktor (ISC)² za EMEA regiju.

"Bliska suradnja sa Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prilika je za nas kako da oblikujemo smjer i standard obrazovanja o kibernetičkoj sigurnosti u formativnoj fazi, osiguravajući da je to primjereno potrebama društva i u skladu s najvišim standardima“, tvrdi Newman.

„Prilikom stvaranja novih studijskih programa, Fakultet organizacije i informatike prepoznaje da poslodavci traže kvalitetno osoblje i usko surađuje s predstavnicima industrije. Uvidjevši potrebu za obrazovanjem i tehničkim certificiranjem u kibernetičkoj sigurnosti, modernizirali smo naš specijalistički poslijediplomski studij za upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava. Poboljšali smo svoj program uključivanjem obrazovnih cjelina koje se poklapaju s domenama pokrivenim CISSP-om, vodećim svjetskim stručnim certifikatom iz područja kibernetičke sigurnosti “, rekla je profesorica Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

“Stručnjaci za informacijsku sigurnost najpoželjniji su stručnjaci u bilo kojoj tvrtki i moraju imati sveobuhvatno znanje o IT-u, kao i specijalizirane vještine u području informacijske sigurnosti. Želimo osposobiti naše studente za preuzimanje najodgovornijih uloga u upravljanju kibernetičkom sigurnošću“, ističe Nina Begičević Ređep.

Još iz kategorije

Proslava Sveučilišnog dana e-učenja i 15 godina Centra za e-učenje Srca

Proslava Sveučilišnog dana e-učenja i 15 godina Centra za e-učenje Srca

09.12.2022.

U Srcu je održan Sveučilišni dan e-učenja i proslava 15 godina rada Centra za e-učenje Srca. Proslavi su prisustvovali brojni uzvanici iz sustava znanosti i visokog obrazovanja – korisnici usluga Centra za e-učenje Srca te suradnici i članovi mreže e-učenja koju Srce kontinuirano gradi.

Otvoren NEM Zagreb 2022

Otvoren NEM Zagreb 2022

09.12.2022.

Počelo je drugo izdanje eventa NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi, koje se održava u legendarnom zagrebačkom Esplanade Zagreb Hotelu do petka, 9. prosinca.

AT&T priznao nedolično ponašanje i platio kaznu

AT&T priznao nedolično ponašanje i platio kaznu

09.12.2022.

Američki operater AT&T pristao je platiti američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) 6,3 milijuna dolara. Taj je potez poduzet kako bi se riješile optužbe za nedolično ponašanje od strane trojca rukovoditelja za odnose s investitorima, podvlačeći crtu ispod pitanja koje datira iz 2016. godine.