Doniralica predstavila stratešku suradnju

Doniralica predstavila stratešku suradnju
Fotolia

U petak je na virovitičkoj Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici održan 11. U nizu CISEx Friday.

Doniralica je prva hrvatska crowdfunding platforma po uzoru na poznate platforme poput Kickstarter, Indiegogo, a namijenjena organizacijama civilnog društva ali i pojedincima koji surađuju sa udrugama.

Uz važna imena domaće softverske industrije, suosnivač Plave Tvornice Ivica Horvat i direktor projekta Doniralica Hrvoje Hafner, predstavili su stratešku suradnju koja će omogućiti da tijekom ove godine Hrvatska dobije svoju prvu domaću crowdfunding platformu.

Projekt Doniralica je internet platforma koja služi prikupljanju donacija za nesebične, kreativne i humanitarne aktivnosti organizacija civilnog društva i neformalnih inicijativa. Doniranje će biti moguće putem kreditne kartice, internet bankarstva ali i putem SMSa.

Funkcionira na principu građanske solidarnosti, kolektivne suradnje i povjerenja ljudi koji se umrežavaju i zajednički ulažu novac kako bi podržali inicijative u kojima vide društvenu vrijednost.

„Drago mi je da možemo predstaviti stratešku suradnju Plave Tvornice i Doniralice na našem projektu upravo na CISEx Friday-u. Upravo smo i mi kada smo kretali u projekt Doniralice, koristili udrugu izvoznika softvera (CISEx)  kako bi identificirali kvalitetne domaće tvrtke koje nam mogu pomoći da napravimo prvu domaću crowdfunding platformu“ rekao je Hrvoje Hafner, izvršni direktor projekta Doniralica u svojem izlaganju pred 70ak sudionika CISEx Friday-a.