Dolaze promjene koje mijenjaju organizacijsku kulturu

Dolaze promjene koje mijenjaju organizacijsku kulturu

S promjenama koje su u poslovni svijet uvele nove tehnologije, organizacijska se kultura nametnula kao jedan od ključnih elemenata uspjeha u digitalnoj ekonomiji. Ako izvršni direktor, kao čelni čovjek, nije svjestan svoje uloge u prilagođavanju organizacijske kulture novim zahtjevima, organizacija neće moći privući i zadržati djelatnike potrebnih profila ili konkretnije mindseta. Iz toga razloga PwC's Academy je inicirala otvoren razgovor o ključnoj ulozi lidera u oblikovanju organizacijske kulture te podržala treći „HackingHR“ meetup koji se profilirao kao jedan od najaktualnijih događanja za HR zajednicu. Glavna tema bila je „Transformacija kulture kao podrška organizacijskim promjenama“, a o njenoj relevantnosti svjedoči i činjenica da je meetup okupio 200 stručnjaka iz područja ljudskih resursa i poslovne zajednice.

Uvodno izlaganje na meetupu napravio je prof. Dan Denison, profesor emeritus švicarske poslovne škole IMD u Lausanni, koji je proveo više od 30 godina istražujući koncept organizacijske kulture te razvio model za njezino mjerenje koji se koristi globalno. Njegov model specificira četiri glavna segmenta organizacijske kulture, od kojih dva ukazuju na razinu stabilnosti - dugoročni smjer razvoja tvrtke i konzistentnost u ostvarivanju prednosti kroz interni sistem vrijednosti, a druga dva segmenta odnose se na dinamičnost te mjere brzinu prilagođavanja promjenama na tržištu i razinu angažiranosti zaposlenika. Prof. Denison je istaknuo kako je kod komuniciranja o važnosti kulture s direktorima ključno kvantificirati učinak kulture na financijske pokazatelje jer će jedino u kontekstu brojčanih pokazatelja direktori moći shvatiti utjecaj kulture na konkurentnost i održivost organizacije.

Da je promjena organizacijske kulture postupan i dugotrajan proces koji zahtijeva strpljenje i upornost potvrdili su i sudionici panela „Je li izvršni direktor ujedno i direktor organizacijske kulture?“ (Is CEO a Chief Culture Officer?). Panel je moderirala voditeljica PwC’s Academy Branka Modrušan, a na njemu su uz profesora Denisona sudjelovali i direktor RTL-a Marc Puškarić, direktor Tifona Siniša Komnenović, direktor Orgnostica Luka Babić, zatim trener, predavač i coach iz područja liderstva Alen Premužak te direktor agencije 404 Nikola Vrdoljak.

„Složili smo se da sve počinje s izvršnim direktorom. Svaka njegova ili njezina riječ, gesta ili odluka ne prolazi neopaženo te ima direktan utjecaj na to što zaposlenici percipiraju kao prihvatljivo ponašanje. Osim osobnog kodeksa ponašanja, organizacijska kultura je definirana i ponašanjima koja je direktor spreman tolerirati kod drugih, posebice članova management tima. Stoga, pored osobne osviještenosti, izvršni direktor ima možda nezahvalnu, ali važnu ulogu u poticanju osobnog rasta i autentičnosti ključnih članova njegovog tima“, zaključuje Branka Modrušan, voditeljica PwC's Academy.

Još iz kategorije

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

18.01.2020. komentiraj

Da je odluka kojim slučajem u njihovim rukama, velika većina građana Hrvatske, njih 84%, ukinula bi ili ograničila rad trgovina nedjeljom, otkriva anketa koju je proveo portal MojPosao i u kojoj je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika.

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

18.01.2020. komentiraj

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a nešto sporije prate je društvene promjene, što se može vidjeti iz podatka da iza većine odobrenih patenata diljem svijeta i dalje svoje muškarci. Dakle, žene još uvijek nisu dovoljno prisutne u tehnološkom svijetu, odnosno, ne stoje u dovoljnoj mjeri iza izuma.

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

17.01.2020. komentiraj

Inovacije iza kojih stoje žene činile su u 2017. tek 13,07 posto svih koje su te godine prijavljene te odobrene od strane nadležnih institucija. No, nije u cijelom svijetu tako loša situacija po žene i to se može vidjeti po brojkama Britanskog ureda za intelektualno vlasništvo.