LOŠ PERIOD

Dogecoin postao jedan od najvećih gubitaša na tržištu kriptovaluta

Dogecoin postao jedan od najvećih gubitaša na tržištu kriptovaluta

Iako kritiziran jer je previše rizičan i spekulativan, dogecoin kriptovaluta imala je iznimnu podršku online zajednice, no to očito nije bilo dovoljno. Trenutno, kako navodi Bitcoin Casinos, vrijedi oko 558 američkih dolara, a prije godinu dana vrijedila je oko tisuću dolara.

Nakon "kriptozime", koja je odgovorna za gubitke od dva bilijuna dolara i prestrašila ulagače o budućnosti cijelog tržišta, "meme kovanice", koje dodaju sloj rizika, doživjele su dodatni pad i vrijednosti i broja ulagača.

Istina jest da su se mnogi vratili u posljednja tri mjeseca, to nije slučaj s dogecoinom. Najveća prednost, osim njegove vrijednosti za zabavu, je zajednica koja stoji iza njega. Nažalost, zasad to nije bio dovoljan poticaj da bi se vratilo dogecoinovu vrijednost na prošlogodišnju razinu.

Konkretnije, pod pretpostavkom da je netko 12. ožujka 2022. kupio tu kriptovalutu u vrijednosti od tisuću dolara, pokupio bi 8333 kovanica po cijeni od oko 0,12 dolara. Samo šest mjeseci kasnije, nakon pada cijena kriptovalute, ta investicija "pretvorila" bi se u 491 dolara, što je pad od 50 posto.

Nakon kratkog porasta cijena u studenom 2022. i oporavka na 0,14 dolara, vrijednost je nastavila padati do 0,067 dolara s početkom ožujka, pokazujući jednogodišnji negativni povrat ulaganja od 44 posto.

Podaci CoinMarketCap također pokazuju da je dogecoin imao najlošiju izvedbu među najboljim meme kovanicama u 2023. Dok su Shiba Inu, FLOKI, BoneShiba Swap i Baby Dogecoin zabilježili dvoznamenkasti i troznamenkasti rast tržišne kapitalizacije u posljednja tri mjeseca, kombinirana vrijednost dogecoina pao je za 25 posto. Cijena mu je pala 90 posto, odnosno, izgubljeno je oko 80 milijardi dolara tržišne kapitalizacije.

Unatoč tome što je ostao jedna od najpopularnijih kriptovaluta na najvećim svjetskim kriptotržištima, dogecoin je doživio pad cijene u protekloj godini. Podaci CoinMarketCapa pokazali su da je meme kovanica izgubila 56 posto svoje vrijednosti samo u 2022., svrstavši se među najveće gubitnike cijene kriptovaluta.