DING aplikacija za povećanje zapošljivosti studenata

DING aplikacija za povećanje zapošljivosti studenata

Uz pomoć bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, startup DING Applications upravo je testirala inovativnu aplikaciju za povećanje zapošljivosti studenata. Riječ je o web aplikaciji DING koja studentima služi kao alat za prikupljanje poslovnih vještina i pronalazak posla, a poslodavcima kao tzv. branding platforma prema studentima. Aplikacija bi trebala doprinijeti rješavanju problem zapošljivosti studenata i njihova usmjeravanja prema željenoj karijeri, kako lokalno, tako i globalno.

„Ideja DING aplikacije je pomoći studentima steći poslovne vještine još za vrijeme studija. Aplikacija funkcionira kao "reallife" igra u kojoj studenti za vrijeme studija kroz edukacije, prakse i studentske poslove stječu razne vještine. Sustav ih za to nagrađuje “experience bodovima” koji ih vode do više razine njihovih profila. Viša razina profila ukazuje na višu kompetentnost veće radno iskustvo pojedinca“, istaknuo je David Rey Hudeček, suosnivač DING-a.

Startup DING Applications na testiranju ovog rješenja radio je u suradnji s Visokim učilištem Algebra, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 131.000 kuna. Sredstva dobivena kroz poziv „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“ omogućila su im da podignu razvoj rješenja na novu razinu.

„Upravo smo završili beta testiranje aplikacije sa ograničenim brojem korisnika i planiramo javno lansiranje u narednih 30 dana. Paralelno se izrađuje i mobilna aplikacija, što je financirano kroz projekt Inovacije malog i srednjeg poduzetništva. U ograničenoj beta fazi je sudjelovalo stotinjak studenata. Radi se o vrlo kompleksnom modelu koji se izrazito oslanja na umjetnu inteligenciju, pa je stoga i razvoj aplikacije bio podijeljen u faze, kako bi sustav što bolje naučio predviđati što točno studenta zanima i koje mu poslove, prakse i studentska natjecanja ponuditi“, objašnjavaju u DING-u.

Planiraju se okušati i na inozemnim tržištima, jer je ipak riječ o globalnom problemu poslodavaca koji imaju problema s regrutacijom i studentima koji masovno „lutaju“ i ne znaju što tržište rada nudi i koje sve korake moraju poduzeti da se zaposle na željenom mjestu. Aplikaciju i rješenje planiraju najprije testirati kroz multinacionalne kompanije u Hrvatskoj, a potom rješenje ponuditi van granice Hrvatske.

Još iz kategorije

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

05.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci objavljeni danas na pressici kriznog stožera Civilne zaštite pokazuju kako je ukupan broj zahtjeva dosega 454.605 za e-Propusnicama, od čega je odobrenih 441.721 tisuća propusnica, a odbijenih je 12.884 tisuće. Od ukupnog broja e-Propusnica izdano je tvrtkama čak 373.302 e-Propusnica što u ukupnom broju izdanih propusnica čini čak 84,51 posto.

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

05.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala domaće tržište nekretnina, a stanje je bitno pogoršao i potres u Zagrebu koji je devastirao tisuće zgrada u centru grada. Ove okolnosti će svakako utjecati na cijene nekretnina koje su zadnje tri godine u stalnom rastu, no u ovom trenutku je teško odgovoriti u kojoj mjeri.

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

05.04.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava da će se na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak usvojiti zamolba HUP-a kojom je zatraženo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i svim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu paketa tzv. travanjskih mjera Vlade RH.