Demo za domaću horor igru Go Home Annie: An SCP Game uskoro dolazi na Steam

Demo za domaću horor igru Go Home Annie: An SCP Game uskoro dolazi na Steam

Domaći indie studio Misfit Village će 21. rujna ove godine lansirati demo za svoju sljedeću igru Go Home Annie: An SCP Game na Steam kojeg će svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i isprobati.

U pitanju je single-player igra koja vuče inspiraciju iz uvrnutog svijeta SCP-a, a radnju smješta u jednoj kući na području Žumberačkog gorja gdje glavna protagonistica Annie ima zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

Svakom objavom trailera postižemo sve bolje rezultate, komentari su jako dobri, i možemo reći da je ovo zaista vrlo iščekivana videoigra. Igranje demo verzije dat će nam najrelevantniji feedback i znat ćemo što je ono što još trebamo dodati kako bi završna verzija bila najbolja“, poručili su iz Misfit Villagea (PISMO).

Ono po čemu se svijet SCP-a jako ističe u horor žanru jesu njegovi neprijatelji i anomalije koji su u dosadašnjim SCP igrama pružala stvarno jedinstveno horor iskustvo. Na primjer, SCP-173 je skulptura koja želi svima slomiti vrat, ali se jedino može kretati kada ju nitko ne gleda. SCP-1048-A je medvjedić koji je u potpunosti napravljen od ljudskih ušiju, a pri kontaktu ispušta zvukove zbog kojih protagonistu započnu rasti uši po cijelom tijelu što dovodi do gušenja.

Broj tih anomalija je stvarno velik i baš nas zanima koje i kako će Misfit Village implementirati u svoju igru, pogotovo zbog toga što su u opisu na Steamu najavili da će neke izmijeniti te da ćemo moći naići na manje poznate anomalije iz SCP Foundation Wikia. Ono što je sigurno jest da će se pojaviti SCP-R 1974 - keramička koja sama od sebe održava 124 litara vode u sebi, neovisno koliko se nadoda ili oduzme vode.

Što se tiče gameplaya, studio naziva ovu igru “čudnim“ horor iskustvom gdje ćemo morati iskorištavati već postojeće i nove anomalije kako bi riješili zagonetke. Svaka staza će imati “sandbox“ element s više puteva, tajni, ali i odlukama koje će na kraju utjecati na samu priču.

Iako za sada još uvijek nema potvrđenog datuma lansiranja, Misfit Village ju prvo planira lansirati na PC platformu, nakon čega će razmotriti lansiranje na konzole, ali i VR platforme.