Dell Technologies Forum 2021 donosi pogled u budućnost biznisa i tehnologije

Dell Technologies Forum 2021 donosi pogled u budućnost biznisa i tehnologije

Dell Technologies Summit 2021 je virtualni godišnji događaj na kojem se otkrivaju nove inovacije u IT svijetu, ostvaruje networking s ključnim ekspertima u regiji te potiče na zajednički razvoj na dobrobit sviju nas. Svjesni smo promjena koje se događaju i koje potiču brzu transformaciju poslovanja, ali i života.

Digitalna transformacija nije samo tehnološka strategija, to je strategija za iskorištavanje tehnologije kako bi se omogućili novi poslovni modeli, novi proizvodi i usluge te nove strategije - i potaknuo poslovni rast.

U 2022. predviđa se da će potrošnja na digitalnu transformaciju (DX) dosegnuti 1,78 bilijuna američkih dolara. Između 2020. i 2023. predviđa se da će izravna ulaganja u digitalnu transformaciju iznositi gotovo 7 bilijuna američkih dolara.

Predviđa se da će globalna potrošnja na digitalnu transformaciju što uključuje transformaciju poslovnih praksi, proizvoda i organizacija dosegnuti 2,8 bilijuna dolara u 2025., što je više nego dvostruko više od ostvarenog u 2020. godini.

Rast digitalne transformacije posljedica je nekoliko čimbenika. Među njima je pandemija COVID-19, koja je znatno povećala tempo digitalne transformacije u organizacijama diljem svijeta 2020. godine. Drugi uzroci koji pridonose uključuju potražnju kupaca i potrebu da se bude u rangu s konkurencijom. Općenito, korištenje tehnologija za digitalnu transformaciju čini organizacije agilnijim u reagiranju na promjenjiva tržišta i poboljšava inovacije, čineći ih tako otpornijima.

Upravo će to biti ključne teme ovogodišnjeg Dell Technologies Foruma 2021 na kojem će među ključnim govornicima biti prvi čovjek kompanije Michael Dell (CEO, Dell Technologies). Uz njega tu su i Sophie Ronnertz (Potpredsjednica & general manager za regiju Istočne Europe, Dell Technologies), Eelco Kalff (Potpredsjednik, Odjel za prodaju u segmentu podatkovnih centara, regija središnje i istočne Europe, Dell Technologies), David Spruyt (Senior director, regionalni voditelj za channel prodaju u regiji središnje i istočne Europe, Dell Technologies).

Potražnja na tržištu je sve veća što same po sebi govore i brojke. Svjetska potražnja za IT proizvodima i uslugama — od sustava podatkovnih centara i softvera do komunikacijskih usluga — neće se usporiti 2022. Globalna IT potrošnja dostići će 4,47 bilijuna dolara sljedeće godine, što predstavlja povećanje od 5,5 posto u odnosu na 2021., prema najnovijim podacima iz analitičara Gartnera.

Kako se 2022. bliži, sve više tvrtki nastoji osnažiti zaposlenike da rade gdje god žele i da se angažiraju s klijentima kako god žele, zbog čega Gartner predviđa da će IT komunikacijske usluge iduće godine dosegnuti ogromnih 1,48 bilijuna dolara.

Međutim, digitalne tehnološke inicijative ostaju glavni strateški poslovni prioritet za tvrtke dok nastavljaju iznova osmišljavati budućnost rada, usredotočujući se na to da svoju infrastrukturu učini neprobojnom i prilagode sve složeniji hibridni rad za zaposlenike koji idu u 2022.

Očekuje se da će poslovni softver imati najveći rast u 2022. godini od 11,5 posto potaknut potrošnjom na infrastrukturni softver koji nastavlja nadmašiti potrošnju na aplikativni softver. Globalni rast potrošnje na uređaje dosegao je vrhunac 2021. (15,1%) kako su se zadržali rad na daljinu, telemedicina i učenje na daljinu, ali Gartner očekuje da će 2022. i dalje pokazati porast u poduzećima koja nadograđuju uređaje i/ili ulažu u više uređaja kako bi napredovala u hibridna radna postavka.

Tijekom proteklog desetljeća, računalstvo u oblaku postalo je temelj za isporuku mobilnih i sadržajnih usluga, kao i alternativa tradicionalnim poslovnim računalnim okruženjima. Kako se tvrtke okreću prema digitalnoj ekonomiji, oblak će nastaviti igrati sve veću, pa čak i dominantnu ulogu jer se IT industrija usredotočuje na pružanje veće učinkovitosti, fleksibilnosti i bržih inovacija. S obzirom na svoju središnju ulogu u budućem poduzeću, IDC predviđa potrošnju "cijelog oblaka" - ukupnu svjetsku potrošnju na usluge u oblaku, hardverske i softverske komponente koje podupiru lanac opskrbe u oblaku i mogućnosti profesionalnih/upravljanih usluga oko usluga u oblaku premašit će 1,3 trilijuna dolara do 2025. uz održavanje složene godišnje stope rasta (CAGR) od 16,9 posto.

Kod registracije potrebno je odabrati Adriatics + Bulgaria regiju.

Kako sve ne bi bilo samo o tehnologiji Dell je za sve sudionike organizirao i koncert rock zvijezde Jon Bon Jovi!