MOĆAN IGRAČ

ChatGPT je dobio velikog rivala na Android tržištu - Pi

ChatGPT je dobio velikog rivala na Android tržištu - Pi
YouTube/Screenshot

Inflection AI, startup pokrenut od strane suosnivača DeepMinda Mustafe Suleymana i suosnivača LinkedIna Reida Hoffmana, najavio je da se njegov AI chatbot Pi može koristiti kao posebna aplikacija na Androidu.

Tim se potezom otvaraju vrata milijardama potencijalnih korisnika diljem svijeta, ali i potvrđuje se da Pi uistinu jest konkurent za ChatGPT, ali i druge usluge tog tipa temeljene na umjetnoj inteligenciji.

Iz kompanije navode da su poboljšali izgled i dojam brenda aplikacije s laganim promjenama u bojama, ilustracijama i logotipu Pi.

"Korisnici su uvijek voljeli jednostavan, čist estetski dojam, a novi brend na iOS i Android aplikacijama nastavlja tu identifikaciju dodajući malo dodatnog sjaja", navodi se u Inflection AI.

Dostupna u 35 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Pi Android aplikacija nastoji pružiti iskustvo slično onome koje korisnici imaju na iOS verziji. Dakle, korisnici mogu postaviti bilo koje pitanje o bilo kojoj temi kako bi dobili trenutne odgovore, prijedloge ili savjete od asistenta.

Štoviše, kao i ChatGPT, Pi chatbot podržava glasovne interakcije. Korisnici jednostavno mogu izraziti svoje misli, a on može odgovoriti, vodeći razgovor unatrag i unaprijed. Trenutno, Inflection AI korisnicima nudi šest Pi opcija glasa za odabir i uspoređuje iskustvo s razgovorom putem telefona.

Za Inflection, konačni cilj s Pi, što je skraćeno za "personal intelligence" ili "osobna inteligencija", jest pružiti ljudima "empatičnog, korisnog i sigurnog" suputnika koji djeluje osobno i razgovorno više nego ChatGPT, Microsoftov Bing ili Googleov Bard. Ovaj pristup osobnoj i emocionalnoj umjetnoj inteligenciji razlikuje ga od konkurencije.

S obzirom na to da Android ima više od tri milijarde korisnika, očekuje se da će ovaj potez proširiti doseg Inflection AI-a i pružiti kompaniji pristup većoj bazi korisnika. Međutim, ostaje vidjeti kako će se nositi s ChatGPT-om, koji već ima dostupnu verziju na Androidu i iOS-u te ima bazu od gotovo 200 milijuna korisnika. Samo u listopadu zabilježio je gotovo 1,7 milijardi ukupnih posjeta putem mobilnih uređaja i weba, s ukupno 193 milijuna jedinstvenih korisnika.

A uz ChatGPT, Pi se također mora natjecati s Googleovim Bardom, Anthropicovim Claudiom i xAI-ovim Grokom, koji također ima prepoznatljiv, sarkastičan karakter.

Važno je napomenuti da ovaj posljednji također ima prednost stvarnih podataka u stvarnom vremenu i izravnu integraciju s platformom - što također povećava njegov doseg.