CES 2022: Google i Amazon predstavili svoje vizije za ambijentalno računarstvo u automobilima

CES 2022: Google i Amazon predstavili svoje vizije za ambijentalno računarstvo u automobilima

Kroz nekoliko posljednjih godina Google i Amazon okrenuli su se integraciji mogućnosti umjetne inteligencije u cijeli asortiman svojih proizvoda i usluga - od pametnih telefona do pametnih zvučnika, pećnica i slušalica.

Tako nešto su nazvali "ambijentalnim računarstvom", što u prijevodu znači nesmetano kretanje između uređaja na način da korisnik to ne zamijeti.

Google je u ovom smislu na CES sajmu objavio nekoliko najava vezanih uz automobile kompatibilne s Android Auto, kao i automobile s "dubokom" Google integracijom, kao što su novi Volvo modeli.

U međuvremenu, Amazon je najavio niz višegodišnjih globalnih ugovora sa Stellantisom - proizvođačem automobila koji stoji iza brendova kao što su Jeep, Fiat i Chrysler. Po novome, uključivat će u ponudi Amazon Devices, Amazon Web Services i Amazon Last Mile.

"Automobilski sektor je sljedeće mjesto za nas gdje ova ideja ambijentalnog računarstva ima smisla. Autonomna vožnja još uvijek malo kasni, ali stiže. No, kad držiš ruke na volanu onda ne postoji ništa bolje od glasovnog sučelja", rekao je Amazonov potpredsjednik David Limp.

Proizvođači automobila žele zadovoljiti kupce ne samo glasovno aktiviranim značajkama, već i cijelim nizom novih alata i digitalnih iskustava koje pokreće računalstvo u cloudu te umjetnu inteligenciju. Povrh toga, traže tehnološke kompanije koje će im pomoći prijeći na učinkovitije i softverski definirane načine proizvodnje.

Uz pomoć Amazona, Stellantis planira izgraditi cijeli paket softverskih proizvoda i usluga koji se integriraju s postojećim digitalnim alatima kupaca. To počinje razvojem softvera za STLA SmartCockpit platformu, koja će se pokretati u milijunima Stellantis vozila na globalnoj razini počevši od 2024.

Platforma će isporučivati ​​aplikacije za zabavu, glasovnu pomoć s podrškom za Alexa, navigaciju, održavanje vozila, tržnice e-trgovine i usluge plaćanja. Sadržavat će trgovinu aplikacija koja se prikazuje putem inteligentnog, prilagodljivog korisničkog sučelja koje korisnicima predstavlja odabrane informacije i značajke.

Poput Amazona, Google napreduje s proizvođačima automobila koji integriraju Google izravno u automobilska iskustva i trenutno oko 150 milijuna vozila u svijetu nudi Android Auto.

Google također proširuje mogućnosti digitalnog ključa za automobil, koji trenutno korisnicima omogućuje zaključavanje, otključavanje i pokretanje podržanih BMW vozila s odabranih telefona Samsung Galaxy ili Google Pixel. Kasnije ove godine, telefoni s ultraširokopojasnom (UWB) tehnologijom omogućit će otključavanje kompatibilnih automobila bez da uopće izvadite telefon.

Osim toga, dijeljenje ključeva omogućit će da daljinski dijeliti digitalni ključ automobila s prijateljima i obitelji.

Ukratko, spoj tehnologije i automobila nikad nije bio uzbudljiviji!

Još iz kategorije

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

11.01.2022.

Nvidia se pohvalila da je besplatna verzija Omniversea, njenog 3D dizajna, suradnje i simulacije u stvarnom vremenu, sada općenito dostupna kreatorima Nvidia GeForce Studio s RTX GPU-ovima.

Francuska kaznila Google zbog kršenja GDPR-a s rekordnih 150 milijuna eura

Francuska kaznila Google zbog kršenja GDPR-a s rekordnih 150 milijuna eura

11.01.2022.

Francuska agencija za zaštitu privatnosti podataka (CNIL) kaznila je Google, u vlasništvu američkog Alphabeta, s rekordnih 150 milijuna eura ili 169 milijuna američkih dolara jer je korisnicima otežavao mogućnost odbijanja trackera, odnosno kolačića koji služe za online praćenje njihove aktivnosti na mreži.