CES 2022: BMW predstavio vozilo koje mijenja boju

CES 2022: BMW predstavio vozilo koje mijenja boju

Njemački automobilski div BMW se na CES sajmu u Las Vegasu pojavio sa stilom - SUV iX Flow modelom vozila koje privlači pažnju time što mijenja boje uz tehnologiju E Ink. I to na atraktivan, brz i podosta sjajno izveden način.

Ovo posebno oduševljava starije pripadnike generacije milenijalaca, odnosno, najmlađe pripadnike generacije X jer upravo sredino osamdesetih pa do otprilike sredine devedesetih jako popularna igračka bili su "autići" koji mogu mijenjati boju, ovisno jesu li pod vodom, povećanom ili smanjenom temperaturom.

Tako nešto u uvećanoj verziji donosi ovaj električni SUV, koji je predstavljen još prošle godine, ali neki estetski nedostaci sad su ispravljeni pa novija generacija izgleda privlačnije. Čak i bez mogućnosti mijenjanja boja!

Naravno, estetika nije sve, ali svakako čini jako mnogo. Posebno u ovom slučaju mijenjanja boja. Pri demonstraciji se jasno može vidjeti da automobil iz bijelog u tren oka postaje tamnosiv, a potom se postupno, u valovima, vraća u bijelu boju, gotovo kao da je riječ o računalnoj animaciji.

Iz BMW-a ne otkrivaju nikakve detalje o ovoj tehnologiji, a očevici iz Las Vegasa navode kako je vanjski premaz navodno vrlo osjetljiv na promjene temperature, pa BMW uz ovaj koncept ima i pričuvni, za slučaj da prevelika vrućina ili hladnoća onemoguće ovoga u mijenjanju boje.

Također, iz kompanije je naglašeno da su pokrili apsolutno cijeli spektar boja te da o vozaču ovisi koju će izabrati. Dakle, kako god se netko osjećao, moći će to prikazati bojom automobila. No, svakako da će se ovome radovati najviše svi oni koji se teško odlučuju za boju svog limenog ljubimca. Uz ovo vozilo "pokrit" će ih apsolutno sve!

Jasno je da boje nisu sve čime BMW želi osvojiti tržište. Ali, cilj ovog koncepta bio je pokazati što će sve električni automobili u proizvodnji bavarskog giganta moći...

Još iz kategorije

Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

18.01.2022.

Velika gaming akvizicija Microsofta kupnjom Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara govori da će Microsoft platiti 95 dolara po dionici za Activision. Naravno treba pričekati i odluku regulatora.

Čak tri četvrtine developera aktivno traži novi posao

Čak tri četvrtine developera aktivno traži novi posao

18.01.2022.

Situacija u kojoj se svijet trenutno nalazi najbolje odgovara developerima softvera, koji imaju posla „preko glave“ pa samim time i najviše prilika u smislu karijere. Zato ne čudi previše što tri četvrtine njih aktivno traži novi posao, odnosno, nove prilike.

Rust postao drugi službeni jezik Linuxa

Rust postao drugi službeni jezik Linuxa

18.01.2022.

Linux okruženje podosta se mijenja s godinama i to se može vidjeti po činjenici da C programski jezik više nije jedini s kojim se u njemu radi. Primjerice, Rust nikad nije bio bliži Linuxu, a sljedeća nadopuna operativnog sustava čak će dodati podršku za taj programski jezik, kao drugi za Linux kernel!