CES 2022: BMW predstavio vozilo koje mijenja boju

CES 2022: BMW predstavio vozilo koje mijenja boju

Njemački automobilski div BMW se na CES sajmu u Las Vegasu pojavio sa stilom - SUV iX Flow modelom vozila koje privlači pažnju time što mijenja boje uz tehnologiju E Ink. I to na atraktivan, brz i podosta sjajno izveden način.

Ovo posebno oduševljava starije pripadnike generacije milenijalaca, odnosno, najmlađe pripadnike generacije X jer upravo sredinom osamdesetih pa do otprilike sredine devedesetih jako popularna igračka bili su "autići" koji mogu mijenjati boju, ovisno jesu li pod vodom, povećanom ili smanjenom temperaturom.

Tako nešto u uvećanoj verziji donosi ovaj električni SUV, koji je predstavljen još prošle godine, ali neki estetski nedostaci sad su ispravljeni pa novija generacija izgleda privlačnije. Čak i bez mogućnosti mijenjanja boja!

Naravno, estetika nije sve, ali svakako čini jako mnogo. Posebno u ovom slučaju mijenjanja boja. Pri demonstraciji se jasno može vidjeti da automobil iz bijelog u tren oka postaje tamnosiv, a potom se postupno, u valovima, vraća u bijelu boju, gotovo kao da je riječ o računalnoj animaciji.

Iz BMW-a ne otkrivaju nikakve detalje o ovoj tehnologiji, a očevici iz Las Vegasa navode kako je vanjski premaz navodno vrlo osjetljiv na promjene temperature, pa BMW uz ovaj koncept ima i pričuvni, za slučaj da prevelika vrućina ili hladnoća onemoguće ovoga u mijenjanju boje.

Također, iz kompanije je naglašeno da su pokrili apsolutno cijeli spektar boja te da o vozaču ovisi koju će izabrati. Dakle, kako god se netko osjećao, moći će to prikazati bojom automobila. No, svakako da će se ovome radovati najviše svi oni koji se teško odlučuju za boju svog limenog ljubimca. Uz ovo vozilo "pokrit" će ih apsolutno sve!

Jasno je da boje nisu sve čime BMW želi osvojiti tržište. Ali, cilj ovog koncepta bio je pokazati što će sve električni automobili u proizvodnji bavarskog giganta moći...