VIRTUALNA STVARNOST

ByteDance odbacuje glasine o napuštanju VR-a

ByteDance odbacuje glasine o napuštanju VR-a
Depositphotos

ByteDance, vlasnik TikToka, odbacio je glasine da planira napustiti svoj brend VR uređaja, Pico. Povezani su s otpuštanjima nakon što je ranije ove godine jedinica otpustila više od 200 zaposlenika.

Vlasnik Tik-Toka rekao je da Pico, koji je kupio 2021., normalno posluje i da tvrtka ostaje dugoročno posvećena XR poslovanju. Pojašnjenje je uslijedilo nakon što je kineska istraživačka tvrtka EqualOcean objavila izjavu u kojoj se tvrdi da je izvršni direktor ByteDancea obavijestio zaposlenika da će na kraju napustiti marku Pico zbog neispunjenja poslovnih očekivanja u posljednjih nekoliko godina.

Lokalna novinska kuća The Paper također je izvijestila da div društvenih medija trenutno „rekalibrira“ strategije za svoj VR/XR posao i da je polovica radne snage odjela napustila. Kao odgovor, ByteDance je rekao da će održati normalan rad proizvoda i povećati ulaganja u povezane tehnologije.

Pico prodaje niz VR proizvoda uključujući slušalice, konzole i igre kao alternativu Questu Meti, koji tek treba službeno ući na kinesko tržište. Posao čini više od 58 posto tržišnog udjela za VR slušalice u Kini. ByteDance promovira Pico na međunarodnim tržištima i potiče više programera da integriraju više aplikacija u njegov ekosustav.