Broj pretplatnika Netflixa i dalje nastavlja s oštrim rastom, ali Disney+ postaje ozbiljan konkurent

Broj pretplatnika Netflixa i dalje nastavlja s oštrim rastom, ali Disney+ postaje ozbiljan konkurent
DepositPhotos

Netflix se smatra pionirom među platformama za streaming videosadržaja, ali dobio je s krajem 2019. iznimnu konkurenciju u Disney+ i uz onu postojeću su se stvari poprilično “zakuhale“. Ali, osim žestoke bitke za pretplatnike, koja će rezultirati s kvalitetnijom ponudom, situacija na vrhu ne bi se trebala promijeniti.

Naime, Trading Platforms navodi da će Netflix do 2024. samo u Sjedinjenim Američkim Državama imati 182,2 milijuna gledatelja uz sebe, odnosno, onih koji barem jednom u mjesec dana pogledaju nešto na Netflixu. U prošloj godini imao ih je 168,9 milijuna.

S druge strane, prognozira će da bi do 2025. trebao imati 71,02 milijuna pretplatnika samo na američkom tlu. Istovremeno, Disney+ će ih imati 49,8 milijuna, a Amazon 59,8 milijuna i Hulu 49,5 milijuna.

Brojke ukazuju na to da Amazon posustaje jer ova prognoza znači da bi tijekom šestogodišnjeg razdoblja prikupio nešto više od devet milijuna novih i to je podosta zabrinjavajuća situacija. Disney+ i Hulu su bliže 30 milijuna po tom pitanju, a Netflix bi unatoč boravku na vrhu trebao ostvariti njih još 13 milijuna.

Kad se gleda globalno, dostupne su brojke iz prošle godine, a u njoj je Netflix bio na nešto više od 200 milijuna, Disney+ na oko 90 milijuna, a Amazon Prime je na oko 150 milijuna no to ne uključuje samo video pa su te brojke malo "klimave". Istovremeno, Hulu još uvijek nije dostupan van SAD-a.

Jasno je u konačnici da su Netflix i Disney+ na globalnoj razini istinski konkurenti, a kroz naredne godine to će postati i u SAD-u, što nikako nije dobra vijest za Amazon, ali ni sve moćniji Hulu. S druge strane, kako je već navedeno, korisnicima je to odlična situacija jer imat će daleko bolju ponudu no što je imaju trenutno. Iako, to ne znači da je trenutno loša, samo da će kroz godine ispred nas postati još bolja.