Vrijeme promjena

Anthropic dobiva 450 milijuna dolara za poboljšanje etičke umjetne inteligencije

Anthropic dobiva 450 milijuna dolara za poboljšanje etičke umjetne inteligencije
Depositphotos / Ilustracija

Anthropic je prikupio 450 milijuna dolara u posljednjem krugu financiranja. Tvrtka koju podupire Google iskoristit će novac za poboljšanje svojih sustava umjetne inteligencije, uključujući chatbota Claudea te za podršku tekućim istraživanjima o etičkim pitanjima oko tehnologije.

Anthropic je rekao da je investiciju vodila tvrtka rizičnog kapitala Spark Capital i da uključuje potporu tehnoloških divova uključujući najvećeg dionika Google i Salesforce. Poduzeće Zoom Video Communications također je imenovano kao podupiratelj, iako je tvrtka već najavila partnerstvo s Anthropicom prošli tjedan.

Svježi kapital podržat će Anthropicov rad na razvoju jezičnih modela, rekao je izvršni direktor Dario Amodei. Dodao je da bi njegovo dodavanje pomoglo njegovoj misiji da sigurnost stavi u prvi plan istraživanja i razvoja umjetne inteligencije. Anthropic također ima za cilj proširiti svoj portfelj AI proizvoda i izjavio je da radi na značajci koja će omogućiti poslovnim klijentima da dostave stotine stranica materijala koje Claude analizira.