Važnost obrazovanja

Algebra održala promociju svojih studenata

Algebra održala promociju svojih studenata

Održana je svečana promocija Visokog učilišta Algebra na kojoj je diplome primio najveći broj diplomanata do sada – njih čak 170 s četiri prijediplomska studija i četiri stručna diplomska studijska smjera te stručnog diplomskog studija poslovne administracije, e-leadership MBA. Jedanaesta, najveća do sada, generacija Algebrinih diplomanata sačinjena je od prvostupnika i magistara sa primijenjenog i multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga, oblikovanja i kreativnog upravljanja tržišnim komunikacijama, sistemskog i programskog inženjerstva te poslovne administracije.

Svečana promocija u Laubi je okupila više od 600 uzvanika, a nazočnim studentima i njihovim pratnjama obratili su se dekan Visokog učilišta Algebra doc. dr. sc. Mislav Balković i zlatni olimpijac te jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša Valent Sinković. Članice promotorskog povjerenstva ove godine su, uz dekana Balkovića, prodekanica za studente i nastavu Visokog učilišta Algebra, dr. sc. Nataša Trojak te prodekanica za razvoj i kvalitetu Visokog učilišta Algebra Silvija Grgić.

„Visoko učilište Algebra postoji i pokrenuto je upravo iz vjere kako je Hrvatskoj potrebna vrhunska obrazovna ustanova koja će svojom inovativnošću, istinskom kvalitetom i visokim akademskim kriterijima svojim diplomantima osigurati jednaku priliku razvoja kao i prestižna sveučilišta u državama sa bitno razvijenijim sustavima obrazovanja. Takvu priliku iskoristili su vaši kolege koji su u proteklih 11 godina preuzeli svoje diplome, da bi naše učionice i laboratorije nakon toga zamijenili zanimljivim radnim mjestima u najprestižnijim hrvatskim kompanijama, ali isto tako i u divovima poput Microsoft-a, Googlea, Dell-a, IBM-a, Intel-a, VMware-a, McAfee-a, Amazon-a. Oni danas već žive digitalnu budućnost“, izjavio je u svom uvodnom obraćanju doc. dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

„Čovjek u životu mora imati svakodnevne ciljeve koji ga motiviraju i koji su preduvjet uspjeha. Na tom je putu potrebno dati najviše od sebe, svoj maksimum, a granica toga je za svakoga od nas drugačija. Kroz sport se uči disciplina i žrtva, da prolazak kroz nešto teško donosi rezultate, u sportu nema prečaca. Koliko si uložio, toliko dobivaš nazad. Ponekad su prepreke na putu tu s razlogom, upravo zato da bi uspjeh na kraju bio veći“ - izjavio je Valent Sinković.

Najboljim studentima u generaciji 2023. godine dodijeljene su nagrade i pohvale Vijeća veleučilišta, a u ime nagrađenih studenata zahvalu je uputila prvostupnica primijenjenog računarstva sa smjera programskog inženjerstva, Ivana Bilić koja je istaknula Budi izvrstan u onom što voliš – zaiskri jer ovaj slogan Visokog učilišta Algebra za sve nas danas ima posebno značenje.

„Iskra u simboličnom smislu predstavlja emociju, inteligenciju i želju za napretkom te upravo navedene kvalitete krase svakog diplomanta danas ovdje. Danas svi sjajimo posebnom svjetlošću – ta svjetlost pokazuje naš trud i rad uložen u pripreme ispita, među ispita, vježbi. Zahvaljujem svim profesorima i mentorima koji su nas poticali na učenje i istraživanje te nam pomogli u izgradnji našeg znanja“, ističe Ivana Bilić.

Ove akademske godine, Algebra je zabilježila rast broja prijava na prijediplomske studijske programe od gotovo 30 posto s čak 788 prijava, što je najznačajniji porast do sada. Također, Algebra je nedavno završila proces akreditacije za novi prijediplomski studij multimedijske produkcije koji je rezultat dugogodišnjeg praćenja promjena i potreba na tržištu te pravovremenog prepoznavanja u koja znanja i vještine treba dodatno ulagati kroz obrazovanje da bismo stvorili najbolje stručnjake za neke od poslova budućnosti.

Algebrin studij multimedijske produkcije novom strukturom i pristupom odmiče se od dosadašnje uže sfere računarstva te ulazi u polje naprednih grafičkih i multimedijskih tehnologija, čime se otvara prostor i za drugačiji profil studenata. Među njima su, primjerice, i studenti zainteresirani za područje novinarstva i medija koji se imaju priliku više usmjeriti na produkciju multimedijskog sadržaja uz kolegije koji se bave kreativnim pisanjem.